Γιατί σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτισαν άλλα δύο στο Ελληνικό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμβαίνουν δίπλα μας.

Δεν τα βλέπουμε, αλλά οι ιδιαίτερες συνθήκες, που επικρατούν, στα κέντρα φιλοξενίας, εξελίσσονται και σε αφορμές σκληρών εγκλημάτων.

Όπως συνέβη πρόσφατα, στο κέντρο φιλοξενίας του Ελληνικού, όπου στοιβάζονται κάπου 3.500 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες.

Μέσα από τα στοιχεία της εξιχνίασης της δολοφονίας 16χρονου Αφγανού και τον τραυματισμό με μαχαίρια άλλων δύο, από την Ασφάλεια Αττικής, έρχονται στο φως στοιχεία,

ισοδύναμα της φρίκης.

Αφγανοί επετέθησαν σε Αφγανούς για τρεις λόγους

Για την «πρωτιά» στην ουρά του συσσιτίου, για τις καλύτερες θέσεις στην τοποθέτηση των σκηνών για την προτεραιότητα στη φόρτιση του κινητού για την επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Αυτά συνέτειναν και για το ξέσπασμα της αιματηρής συμπλοκής τη νύχτα της 14ης Ιουλίου, ανάμεσα σε δύο αντιμαχόμενες ομάδες Αφγανών.

Από τη συμπλοκή έπεσε νεκρός ο 16χρονος Μοχάμαντ και τραυματισμένοι δυο συμπατριώτες φίλοι του.

Και οι τρεις αντιδρούσαν έντονα στις τάσεις επιβολής των μελών της αντίπαλης ομάδας.
Δράστες, είναι δύο αδέλφια από το Αφγανιστάν, 18 και 23 χρόνων και ένας ακόμη 37χρονος φίλος τους, ενώ αναζητά η Ασφάλεια να βρει μέσα στο πλήθος και άλλους δέκα που πήραν μέρος στην επίθεση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, διαπίστωσαν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει ομάδα και κυκλοφορούσαν στο Κέντρο οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα, τρομοκρατώντας τους υπόλοιπους μετανάστες και επιχειρώντας να επιβάλλουν την αρχηγική τους παρουσία.

Βράδυ της 14ης Ιουλίου, οι τρεις δράστες μαζί με άλλα μέλη της ομάδας επιτέθηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα σε έναν 19χρονο Αφγανό, τον 31χρονο αδερφό του και στον 16χρονο που είχε τρέξει να βοηθήσει.

Το άρθρο Γιατί σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτισαν άλλα δύο στο Ελληνικό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα