Τ. Ερντογάν : Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το επόμενο βήμα στο σχέδιο εκκαθαρίσεων που εφαρμόζει η Τουρκική κυβέρνηση, φαίνεται πως είναι η αναδιάρθρωση της ΜΙΤ, που κατά τον Τ. Ερντογάν κατά την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος ,επέδειξε αδυναμία στον χειρισμό της κατάστασης.

Στο στόχαστρο του Ερντογάν οι Υπηρεσίες Πληροφοριών

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν

στο Reuters, αναφερόμενος στην αντίδραση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε πως εμφάνισαν κενά και αδυναμίες, καθιστώντας αναγκαία την αναδιάρθρωσή τους, κάτι που αφορά επίσης και στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Σε ότι αφορά στην τωρινή κατάσταση στην Τουρκία, ο Τ. Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας νέας απόπειρας πραξικοπήματος, αν και όπως δήλωσε το κράτος τώρα είναι προετοιμασμένο «και δεν θα είναι εύκολο να επιτύχει». Αναφορικά με τα κενά και τις αδυναμίες στις υπηρεσίες πληροφοριών υποστήριξε πως αυτές είναι φανερές και πως είναι μάταιο να προσπαθεί κάποιος να τις αποκρύψει ή να τις αρνηθεί.

Πιθανή η παράταση της Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης , πέραν των τριών μηνών

Σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης ο Ερντογάν, γνωστοποίησε πως το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της χώρας ενδέχεται να συγκληθεί νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία, ώστε να επιβλέψει την ταχεία και αποτελεσματική αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων.

Σε ότι αφορά στην Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί η χώρα, δήλωσε πως τίποτε δεν εμποδίζει το ενδεχόμενο αυτή να παραταθεί, ώστε η κυβέρνηση να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων, στην αντιμετώπιση των θυλάκων των πραξικοπηματιών στον κρατικό μηχανισμό, όπως και της εξάρθρωσης του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν για το οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά : «Θα συνεχίσουμε τη μάχη όπου και αν βρίσκονται. Αυτά τα άτομα έχουν διεισδύσει στον κρατικό μηχανισμό της χώρας, και έχουν επαναστατήσει εναντίον του κράτους».

Σε ότι αφορά στον απολογισμό του πραξικοπήματος ο ίδιος ο Τ. Ερντογάν υποστήριξε πως μέχρι τώρα οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 246 -σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι πραξικοπηματίες-, ενώ 2.185 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη συνέντευξη δόθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, το οποίο έχει μετατραπεί σε απόρθητο φρούριο με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και με κλειστές όλες τις εισόδους του, με την συνδρομή απορριμματοφόρων.

Το άρθρο Τ. Ερντογάν : Πιθανή μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα