Γερμανία: Σύλληψη Τούρκου που είχε επαφές με μυστικές υπηρεσίες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας έπεσε χθες στο Αμβούργο ένας 31χρονος Τούρκος (Μ.Σ.), ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ενημέρωνε τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για το πού ζουν και ποια είναι η δραστηριότητα των Κούρδων στη Γερμανία. ΟΙ αρχές έκαναν και έρευνα στο σπίτι του Αμβούργο.

Η σύλληψη θα κλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο κρατών, συμμάχων στο NATO. Η Άγκυρα κατηγορεί

το Βερολίνο ότι φιλοξενεί αν δεν υποθάλπει μέλη της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαψεύδει τον εν λόγω ισχυρισμό.

«Τον ύποπτο βαρύνουν έντονες υποψίες ότι εργάζεται για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών και ότι συγκέντρωνε πληροφορίες για τους Κούρδους οι οποίοι ζουν στη Γερμανία», ειδικά «το πού ζουν, ποιες είναι οι επαφές τους και οι πολιτικές τους δραστηριότητες», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της γερμανικής εισαγγελίας.

Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον άνδρα αυτό, τους δεσμούς του με την Τουρκία ή το για πόσο καιρό ζει στη Γερμανία.

Οι σχέσεις Γερμανίας και Τουρκίας δοκιμάζονται αφότου η Μπούντεσταγκ, ενέκρινε τον Ιούνιο ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τους οθωμανούς.

Το άρθρο Γερμανία: Σύλληψη Τούρκου που είχε επαφές με μυστικές υπηρεσίες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα