Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού για την εξάρθρωση δουλεμπορικού κυκλώματος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Νέα, σε λίγες μόλις ημέρες, και μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί της Πέμπτης, για την εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος που διακινούσε παράνομα αλλοδαπούς από την Τουρκία στη χώρα μας μέσω Έβρου, αλλά και από την Ελλάδα στην Ιταλία με πλωτά μέσα.

Η επιχείρηση που έχει ως στιγμής ως αποτέλεσμα τη σύλληψη

13 ατόμων, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, ξεκινά από την αττική και επεκτείνεται στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, από τα οποία και γινόταν με τα πλωτά μέσα το τελικό δρομολόγιο προς την Ιταλία.

Η επιχείρηση είχε επίσης ως σημαντικό αποτέλεσμα να σωθεί η ζωή 33 αλλοδαπών τους οποίους οι δουλέμποροι, Έλληνες και αλλοδαποί, είχαν επιβιβάσει σε σκάφος το οποίο βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Πλωτά του Λιμενικού που βρίσκονταν στα ίχνη του κυκλώματος, εντόπισαν το δουλεμπορικό, μέσα σε μεγάλη θαλασσοταραχή και ενώ φαινόταν ως βέβαιο ότι θα ακολουθούσε ναυάγιο.

Μπλόκαραν οι Λιμενικοί το σκάφος και μετέφεραν τους επιβαίνοντες σε άλλο σκάφος και από εκεί στη στεριά.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα επιχείρηση της ασφάλειας Αττικής θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί η εκτεταμένη έρευνα.

Το άρθρο Νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού για την εξάρθρωση δουλεμπορικού κυκλώματος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα