Aντιδράσεις σε Ίλιον και Πετρούπολη μετά από βανδαλισμούς νοσταλγών του Χίτλερ

19:01 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιθέσεις και φθορές σε γραφεία τοπικών αυτοδιοικητικών και κοινωνικών κινήσεων, πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 7 Δεκεμβρίου στο Ίλιον και στην Πετρούπολη, από ομάδα που έχει αποσχιστεί από τη Χρυσή Αυγή.

Συλλογικότητες, Δημοτικές Κινήσεις & Σωματεία από το Ίλιον και τη Πετρούπολη, καλούν το Σάββατο 17/12, σε αντιφασιστική πορεία,στις 11.00, από τη Κεντρική Πλατεία της Πετρούπολη προς το Ίλιον.

Με

ανακοίνωσή του το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πετρούπολης – Οκτάνα, αναφέρει ότι: «Η Οκτάνα συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου 13 Δεκεμβρίου στις 11:00 στην στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης και στην πορεία που θα ακολουθήσει ως το Ίλιον.

Οι φασίστες δεν θα είναι ποτέ καλοδεχούμενοι στις γειτονιές μας! Οι προσφυγές θα είναι πάντα!».

Το Δ.Σ.του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός» τονίζει στο κάλεσμά του πως: «καλεί τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/12/2016 στην κεντρική πλατεία της Πετρούπολης και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην κεντρική πλατεία Ιλίου.
Η συγκέντρωση και πορεία είναι μια πρωτοβουλία τοπικών φορέων/συλλογικοτήτων με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς, από θρασύδειλα φασιστοειδή,στο στέκι του «Αριστέρου Σχήματος Ιλίου»,στο χώρο της «Ανυπότακτης Πετρούπολης» και στο «Θερσίτη».
Η συμμετοχή μας θα είναι η απάντησή μας προς κάθε βάνδαλο νεοναζί πως είναι ανεπιθύμητος στις πόλεις και τις γειτονιές μας!».

To Aριστερό Σχήμα Ιλίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:

«Τέτοιες πρακτικές δεν μας φοβίζουν ούτε μας αποθαρρύνουν στο ελάχιστο. Τα συγκεκριμένα απόβλητα της εξίσου νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, διάλεξαν περίεργη στιγμή για να βανδαλίσουν το χώρο μας. Την ώρα που δημοτικός σύμβουλος του ΑΣΙ, μαζί με άλλους δύο δημοτικούς συμβούλους, δέχεται δικαστικό πόλεμο από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και εκκρεμούν αγωγές, που αξιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ επειδή αρνήθηκε να γίνει η γειτονιά μας δάσος παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αν δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο και συμπτωματικό, τότε πρόκειται για βαλτούς ανεγκέφαλους φασίστες.

Ο χώρος του Αριστερού Σχήματος Ιλίου που έγινε στόχος των φασιστοειδών, είναι στέγη πολιτισμού και δημιουργίας καθώς διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κινηματογραφικές προβολές, συλλογικές κουζίνες, λαϊκά γλέντια, συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για συμπολίτες μας -Έλληνες και πρόσφυγες- που έχουν ανάγκη.

Το Αριστερό Σχήμα Ιλίου λειτουργώντας με ανοιχτές γενικές συνελεύσεις, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα, ενάντια στην πολιτική εθνικής υποδούλωσης και κοινωνικής εξόντωσης, ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό».

Keywords
Τυχαία Θέματα