Γ. Παναγιωτακόπουλος: «Να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Ακόμα ένα πλήγμα, στο λαβωμένο ΠΑΣΟΚ, έρχεται από το μέλος του πολιτικού γραφείου του Κινήματος Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Το στέλεχος της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ ζητά από το κόμμα του «να αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Με μία μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος επιτίθεται στην κυβέρνηση, με αφορμή την ψήφιση των μέτρων: «Για άλλη μία φορά οι κυβερνώντες εξάντλησαν το μένος τους στον απλό κόσμο,

στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Γρήγορα θα αποδειχθούν κούφια λόγια τα περί τελευταίων μέτρων, περί ανάκαμψης και επανεκκίνησης της οικονομίας. Όπως αποδείχθηκαν πλάνη τα υπεσχημένα των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως αποδείχθηκαν ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Δεν αφήνει ασχολίαστη και την πορεία του κόμματός του τα τρία τελευταία χρόνια: «Οι ηγετικές ομάδες από το 2009 μέχρι και σήμερα κώφευαν. Όσοι χάραξαν και υλοποίησαν πολιτικές, ακολούθησαν μονότονα το δρόμο που τους έδειξαν οι δανειστές. Συντρίμμια η χώρα, κουρέλια το ΠΑΣΟΚ. Το μίκρυναν, το προσάρμοσαν στα δικά τους πολιτικά μέτρα. Και το έφεραν ένα βήμα πριν το οριστικό πολιτικό του τέλος. Έκλεισε ο κύκλος αυτών των πολιτικών για το ΠΑΣΟΚ. Το φωνάζει η κοινωνία, το καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, το προβλέπουν όλοι: Αυτές οι πολιτικές, οι ασύμβατες με τις αρχές μας και τις κοινωνικές ανάγκες, αυτές οι πολιτικές των νεοσυντηρητικών «εγκεφάλων», πρέπει να τελειώσουν ΤΩΡΑ!».

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος συμπληρώνει: «Η σημερινή του ηγεσία οφείλει να αντιληφθεί το μέγεθος της ιστορικής της ευθύνης. Τα στελέχη του – όσα απέμειναν και αγωνιούν- πρέπει να αποφασίσουν αν θα διασώσουν όχι μόνο την ιστορική του κληρονομιά αλλά και ένα κίνημα που προσέφερε τα μέγιστα στη χώρα και ευτελίστηκε στο πείραμα της άσκησης νεοφιλελεύθερης πολιτικής με σοσιαλιστικό προσωπείο. Η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας. Η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές. Η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών».

Θέτει πέντε απαιτούμενα σημεία:

«1.       Αποχώρηση από την Κυβέρνηση. Αυτή η κωμωδία πρέπει να τελειώσει. Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών.

2.       Συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας ΣΗΜΕΡΑ, συγκρότηση μιας διαφορετικής ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ με τη συμμετοχή όσων μπορούν σήμερα να προσφέρουν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής λύσης για την έξοδο από την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και στρατηγική του κρίση. Εδώ δεν υπάρχουν ρόλοι, ούτε βατήρες για την ανέλιξη σε άλλα αξιώματα. Μόνο η διάθεση και η θέληση για τη σωτηρία της παράταξης αλλά και η συμφωνία για την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα μπορούν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην επόμενη ημέρα.

3.       Αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της τελευταίας διετίας και διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση μαζί με κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη του τόπου.

4.       Επαναπροσδιορισμός σε προοδευτική κατεύθ

Keywords
Τυχαία Θέματα