Διευκρινήσεις του Δ. Ωρωπού για τις αντικειμενικές αξίες

Εξηγήσεις σχετικά με τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών δίνει ο Δήμος Ωρωπού απαντώντας σε αρκετά ερωτήματα που διατυπώθηκαν. Σύμφωνα με το Δήμο: «Δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον καθορισμό της τιμής ζώνης. Οι τιμές ζώνης καθορίζονται αποκλειστικά από το Υπουργείο Οικονομικών με Νόμο του κράτους και οι Δήμοι υποχρεούνται να τον εφαρμόζουν σύμφωνα με τον Νόμο 2130/1993.

Το Υπουργείο Οικονομικών καθόρισε τις αντικειμενικές αξίες για την περιοχή που καλύπτει ο σημερινός Καλλικρατικός Δήμος Ωρωπού, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ

Β'269/28-2-2007. Επειδή όμως, πολλοί Δήμοι διατηρούσαν ακόμη τις παλιές τιμές, το Υπουργείο, ενόψει της καθιέρωσης του ΕΕΤΗΔΕ, επανήλθε με την εγκύκλιο 1244/1-12-2011 και τους υποχρεώνει να τις διορθώσουν».

Όπως ενημερώνει Δήμος Ωρωπού, «συμμορφώθηκε με την σχετική νομοθεσία, ως όφειλε, και εφάρμοσε τις σχετικές τιμές σε συνεννόηση με την οικεία Δ.Ο.Υ. και απέστειλε τη βάση δεδομένων στη Δ.Ε.Η. η οποία προσάρμοσε ανάλογα τους λογαριασμούς».

Τέλος, σχετικά με το ειδικό τέλος, υπολογίσθηκε την προηγούμενη φορά με βάση τις τιμές ζώνης που ίσχυαν πριν το 2007 ενώ σήμερα ο υπολογισμός γίνεται με τη ανανεωμένη βάση δεδομένων.

 

Συμπερασματικά, ο Δήμος Ωρωπού, που αποτελεί ζωντανό κύτταρο και στυλοβάτη της κοινωνίας, σύμμαχο και συνοδοιπόρο, -αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία-, θα ήταν ο τελευταίος που θα ήθελε να κάνει σε τέτοιου είδους αυξήσεις». 

Keywords
Αναζητήσεις
ωρωπός αντικειμενική αξια, τιμη ζωνης ωρωπος
Τυχαία Θέματα