Έφτασε ο Google Chrome 23 με το «Do no track» του

Διαθέσιμη στους χρήστες είναι πλέον η ολοκαίνουργια έκδοση του browser της Google, η οποία διαθέτει διορθώσεις και βελτιώσεις με πρώτη και καλύτερη αυτή του «Do no track». Πρόκειται επί της ουσία για ένα πρωτόκολλο, το οποίο μπορούν να ενεργοποιήσουν οι χρήστες, προκειμένου να μην παρακολουθείται η δραστηριότητα τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η Microsoft ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε το «Do bot track» στον

Internet Explorer 9 και αργότερα ακολούθησε η Mozilla, η Apple και η Opera.

«Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ακόμα μια επιλογή για την αποστολή ενός αιτήματος “Do Not Track” σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες web. Η αποτελεσματικότητα των αιτημάτων αυτών εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες αυτές, και η Google συνεργάζεται με άλλους για την υλοποίηση ενός κοινού τρόπου ανταπόκρισης στο μέλλον», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Google για τον Chrome 23.

Ο νέος browser δίνει την δυνατότητα να ρύθμισης των αδειών που ζητούν κάποιες ιστοσελίδες, όπως την πρόσβαση στην τοποθεσία σας ή το μικρόφωνο και την κάμερα σας, και να απενεργοποιείτε όσα σας φαίνονται ύποπτα. Επίσης, έχει βελτιωθεί η ταχύτητα και η δυνατότητα αποκωδικοποίησης βίντεο με επιτάχυνση GPU, ενώ επιτυγχάνεται 25% μεγαλύτερη αυτονομία στη μπαταρία του υπολογιστή χάρη στο video encoding, καθώς η διαδικασία μεταφέρεται από το CPU στο GPU κι έτσι απαιτείται λιγότερη ενέργεια.

Η νέα έκδοση του browser της Google είναι διαθέσιμη για Windows, Mac και Linux και μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση μέσω του ίδιου του προγράμματος ή κατεβάζοντας την έκδοση 23.0.1271.64 από την ιστοσελίδα google.com/chrome.

Keywords
Τυχαία Θέματα