Φθιώτιδα : Οι «βομβιστές» των ΑΤΜ ξαναχτύπησαν-Άρπαξαν 50.000 ευρώ και διέφυγαν

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι στην Αθήνα, έπεσαν στα χέρια της ομάδας ΔΙΑΣ τέσσερις Μολδαβοί, μέλη συμμορίας που ανατινάζει ΑΤΜ για να αρπάξει τις κασετίνες με τα χρήματα, μια άλλη συμμορία, με ίδιο «αντικείμενο», χτύπησε στα Οινόφυτα!

Πρόκειται

για τη σπείρα των τριών κουκουλοφόρων, που συνήθως είναι οπλισμένοι με καλάσνικοφ και τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν προχωρήσει στην ανατίναξη τριών Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών στη Φθιώτιδα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους που πετάγονται στον ύπνο τους από τις εκρήξεις.

Στις 4 και 20 χθες τα ξημερώματα έβαλαν στο στόχαστρο ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο διόροφου κτιρίου όπου στο παρελθόν στεγαζόταν τράπεζα. Το συγκεκριμένο ΑΤΜ προφανώς η ίδια ομάδα “βομβιστών” είχε ξαναχτυπήσει το Μεγάλο Σάββατο, ποντάροντας σε μεγάλο ποσό λόγω των ημερών του Πάσχα.

Οι δράστες αυτή τη φορά έσπασαν με πέτρα τη τζαμαρία πίσω από την οποία ήταν το ΑΤΜ και με παροχέτευση αερίου, χρήση εκρηκτικού, μπαταρίες και πυροκροτητή προκάλεσαν την έκρηξη.

Άρπαξαν με τη διάλυση του μηχανήματος, ποσό άνω των 50.000 ευρώ και διέφυγαν βιαστικά, αφήνοντας πίσω τους περίπου 100 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες η ίδια συμμορία είχε ανατινάξει ΑΤΜ στη Γραβιά. Από την έκρηξη είχαν καταστραφεί σχεδόν τα χρήματα.

Λίγα 24ωρα πριν, είχαν ανατινάξει άλλο ΑΤΜ στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, όπου κι εκεί λόγω χρήσης υπερβολικής ποσότητας εκρηκτικών προκλήθηκε φωτιά και καταστράφηκαν τα χαρτονομίσματα.

Και ενώ στη Φθιώτιδα η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των επικίνδυνων βομβιστών των ΑΤΜ, υπενθυμίζεται ότι συνελήφθησαν στο Παλαιό Φάληρο 4 Μολδαβοί λίγο πριν παγιδεύσουν ΑΤΜ στην περιοχή.

Στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα του εκρηκτικού ΤΙΝΤ, πυροκτοτητές, μπαταρία και καλώδιο 40 μέτρων!

Από γενετικό υλικό προέκυψε ότι εμπλέκονται σε ανατίναξη ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη. Θεωρούνται ύποπτοι και για άλλες εκρήξεις.

Αλλά, όπως έδειξε η χθεσινή ανατίναξη στα Οινόφυτα, η συμμορία της Φθιώτιδας που αποτελείται από τρία άτομα, συνεχίζει τις επιθέσεις, αφού δεν φαίνεται να έχει την πάρα μικρή σχέση με αυτούς που συνελήφθησαν.

Από τον Μάρτιο έως τώρα πάνω από δέκα ανατινάξεις ΑΤΜ έχουν καταγραφεί από την Αττική, τη Φθιώτιδα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη έως και τις Σέρρες !

Το άρθρο Φθιώτιδα : Οι «βομβιστές» των ΑΤΜ ξαναχτύπησαν-Άρπαξαν 50.000 ευρώ και διέφυγαν εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα