Νέο «κούρεμα» στις ήδη «πετσοκομμένες» επικουρικές από το 2017 ;

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι ρυθμίσεις του Νόμου Κατρούγκαλου για τις επικουρικές συντάξεις , χαρακτηρίζονται από σωρεία «κρυφών» διατάξεων που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε περαιτέρω μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, την στιγμή που αυτές έχουν ήδη υποστεί «κούρεμα» που σε πλείστες των περιπτώσεων φθάνει το 80%.

Ειδικότερα από την 1/1/2017 πρόκειται να ισχύσει ο νέος μηχανισμός περικοπής των συντάξεων αν προκύψουν ελλείμματα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας τα Νέα

, το νέο Ταμείο των επικουρικών συντάξεων το ΕΤΕΑΠ, θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν έχει ελλείμματα, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα ενεργοποιείται ο «κόφτης» μέχρι του σημείου εξισορρόπησης του προϋπολογισμού του.

Στο εν λόγω ταμείο δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης της περιουσίας του η οποία ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ περίπου, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει, αν συνυπολογιστεί πως το έλλειμμα στις επικουρικές συντάξεις ανέρχεται ετησίως στο 1,2 δισ. ευρώ, πως η μόνη επιλογή για την κάλυψη του ελλείμματος, είναι είτε η αύξηση των εισφορών είτε η μείωση των συντάξεων.

Το άρθρο Νέο «κούρεμα» στις ήδη «πετσοκομμένες» επικουρικές από το 2017 ; εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα