Εξελίξεις με ΣτΕ για τις άδειες! Συνεδρίαση για το ΕΣΡ στη Βουλή

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Αποδυναμωμένη είναι η κυβέρνηση μετά το πρώτο βήμα στον δικαστικό «πόλεμο» που διεξάγεται για τις τηλεοπτικές άδειες και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε, με πλειοψηφία 16 υπέρ έναντι 9 κατά, να δεχτεί τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κλίμα έντασης στην Ολομέλεια

Εμφανώς φορτισμένο ήταν το κλίμα στην Ολομέλεια εξαιτίας της δημοσιοποίησης

προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις. , προχώρησε στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Στην πεντάωρη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, εν ολίγοις θα αποφανθούν για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά.

Η πρώτη αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε μέσω διαρροών τονίζοντας ότι «επειδή διάφοροι σπεύδουν να προδικάσουν και να θριαμβολογήσουν, επισημαίνουμε ότι το ΣτΕ έχει απορρίψει ήδη μια σειρά ασφαλιστικών μέτρων. Συνεπώς η απόφαση για το παραδεκτό των προσφυγών δε σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας».

Χαρακτηριστικά είναι και όσα είπε κυβερνητικός αξιωματούχος: «Θα σημείωνα επίσης ότι με όλη αυτή την πίεση που ασκείται στο ΣτΕ και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ τι θα συνέβαινε αν οι προσφυγές είχαν κριθεί απαράδεκτες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν την εκδίκαση ανεπηρέαστα».

Συνεδρίαση για το ΕΣΡ στη Βουλή

Το μεσημέρι θα διεξαχθεί η συνεδρίαση στο Κοινοβούλιο της Διάσκεψης των Προέδρων, με αντικείμενο τη στελέχωση των κενών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι στη συνεδρίαση δεν θα επιτευχθεί ο ορισμός των μελών του ΕΣΡ, ωστόσο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μετά τη χθεσινή απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζονται το ενδεχόμενο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης των Προέδρων να μεταβεί στη Βουλή και να μιλήσει ο πρωθυπουργός πριν αναχωρήσει το βράδυ για τις Βρυξέλλες.

Όπως είναι φυσικό, στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προσέλθει και να μιλήσει στο Κοινοβούλιο, θα προκαλέσει την αντίδραση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα ζητήσουν να πάρουν και αυτοί τον λόγο.

Το άρθρο Εξελίξεις με ΣτΕ για τις άδειες! Συνεδρίαση για το ΕΣΡ στη Βουλή εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα