Νέες απειλές Τουρκίας για ακύρωση της συμφωνίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Διορία μέχρι το τέλος του έτους για την απελευθέρωση της βίζας έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, με συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

O κ. Τσελίκ απείλησε τους Ευρωπαίους ότι αν επιμείνουν στην αλλαγή της τουρκικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η Άγκυρα θα ακυρώσει την συμφωνία για την προσφυγική κρίση.

Οι Βρυξέλλες

επιμένουν στην αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της Τουρκίας, ως προαπαιτούμενο για την απελευθέρωση της βίζας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον τρέχοντα Οκτώβριο. “Το να πιέζουν για κάτι τέτοιο παρά την κατάσταση είναι σαν να βάζουν ένα φράγμα στην απελευθέρωση της βίζας και επομένως θα συμπεράνουμε ότι δεν τηρούν τις υποσχέσεις που έδωσαν” δήλωσε ο Τσελίκ, προσθέτοντας πως σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει και αν χρειαστεί θα ακυρώσει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ η Τουρκία τηρεί μέχρι στιγμής τη δέσμευσή της, με αποτέλεσμα οι αφίξεις μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα να έχουν μειωθεί στους 20-30 από τους 7.000 την ημέρα που είχαν καταγραφεί το 2015.

Το άρθρο Νέες απειλές Τουρκίας για ακύρωση της συμφωνίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα