Ρόδος: Ισόβια στον δολοφόνο 5οχρονου που είχε διαμαρτυρηθεί για τη μουσική

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με ισόβια για τον δράστη δολοφονίας, που σκότωσε με μαχαίρι 50χρονο Ροδίτη όταν ο τελευταίος του ζήτησε το λόγο για την ένταση της μουσικής, έπεσε η αυλαία σε μια τραγωδία που συγκλόνισε τον Οκτώβριο του 2015 όλη την Ελλάδα.

Η ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, στον 46χρονο Αλβανό που κατηγορείται για την δολοφονία του 50χρονου γείτονα του Ιωάννη Μαλλιάκα στην Ιαλυσό.

Το δικαστήριο απέρριψε

τον ισχυρισμό του 46χρονου αλλοδαπού ότι δεν είχε πρόθεση ούτε καν να τραυματίσει τον γείτονά του, αλλά βρισκόταν σε άμυνα και τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ομόφωνα την μέγιστη ποινή της ισόβιας κάθειρξης καθώς δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Δημήτρης Δρόσος του Βασιλείου.

Το δράμα, περιστατικό που κατέληξε στον θάνατο 50χρονου Ροδίτη, εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2015, όταν ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στον 50χρονο Ροδίτη και στον 46χρονο Αλβανό που έμεναν δίπλα – δίπλα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια σε κεντρική περιοχή της Ιαλυσού.

Ο 50χρονονος, που εργάζονταν ως βοηθός κρεοπώλη στην Ιαλυσό, δεν άντεξε την ένταση της μουσικής, που ακουγόταν από το διπλανό διαμέρισμα και για τον λόγο αυτό, εκνευρισμένος σηκώθηκε από το σπίτι του και πήγε δίπλα, ζητώντας έτσι σε υψηλούς τόνους να χαμηλώσει την μουσική. Και άρχισε να χτυπά δυνατά την πόρτα του διαμερίσματος.

Το γεγονός εξαγρίωσε τον 46χρονο δράστη, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν με την φίλη του στο διαμέρισμα και ο οποίος πήρε στα χέρια του ένα μαχαίρι από την κουζίνα και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα.

Είπε ότι πήρε το μαχαίρι για να αμυνθεί γιατί το θύμα ήταν σωματώδης άνδρας και κρατούσε ένα ξύλο στο χέρι.
Την ίδια ώρα, η φίλη του ούρλιαζε και τον παρακαλούσε να αφήσει το μαχαίρι και να μην γίνει κανένα κακό. Τελικά το κακό έγινε. Η πόρτα άνοιξε και μπαίνοντας στο διαμέρισμα ο 50χρονος για να του κάνει την παρατήρηση, δέχθηκε δύο δυνατές μαχαιριές στην άνω κοιλία με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο πάτωμα και να αφήσει την τελευταία του πνοή, ελάχιστα λεπτά αργότερα.

Οι γείτονες, υποστήριξαν ότι κανείς από τους δύο εμπλεκόμενους στον καβγά που εξελίχθηκε σε φονικό, δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή στην γειτονιά για σχόλια.

Το άρθρο Ρόδος: Ισόβια στον δολοφόνο 5οχρονου που είχε διαμαρτυρηθεί για τη μουσική εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα