Ε.Βενιζέλος για εκλογικό νόμο : Ο Τσίπρας έκανε την ήττα του μαγκιά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συνέντευξή του ο Ε. Βενιζέλος μίλησε για μια σειρά ζητημάτων, ενώ εστίασε στα θέματα του εκλογικού νόμου , των επικείμενων εκλογών και των εξελίξεων στην Τουρκία.

Εκλογικός νόμος: Ο Α.Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά

Σε ότι αφορά στην πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή του

νέου εκλογικού νόμου, ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην αδυναμία της κυβέρνησης να συγκεντρώσει 200 ψήφους ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, δήλωσε πως ο «Ο Α. Τσίπρας προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά». Καθώς «κατάλαβε ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές» και προσπάθησε να αναστρέψει τις συνέπειες αυτής της προοπτικής, κατέληξε.

Σε ότι αφορά στο ζήτημα των εκλογικών συνεργασιών, υποστήριξε πως «Η χώρα χρειάζεται την συγκρότηση κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα».

Στο ζήτημα της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις εξελίξεις που το ακολούθησαν,ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το υπόδειγμα του Δυτικού κράτους Δικαίου , ενώ επεσήμανε πως πρέπει να αξιοποιηθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ώστε να αποτραπούν εντάσεις τόσο στα ανατολικά σύνορα της χώρας όσο και στην Κύπρο.

Ενώ σε ότι αφορά στις επόμενες εκλογές αυτές θα γίνουν όπως δήλωσε «σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία», για αυτό όπως τόνισε, είναι ανάγκη η επικαιροποίηση της θέσης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις κυβερνητικές συνεργασίες, ενώ κάλεσε την Φώφη Γεννηματά να μην έχει ενοχική συμπεριφορά αναφορικά με τις συνεργασίες.

Το άρθρο Ε.Βενιζέλος για εκλογικό νόμο : Ο Τσίπρας έκανε την ήττα του μαγκιά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα