«Φάρμακο» το σουσάμι ειδικά για τις γυναίκες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Medicinal Food» προκύπτει η ευεργετική δράση του σησαμιού στην ανθρώπινη υγεία.

Η εν λόγω μελέτη, η οποία διενεργήθηκε σε πειραματόζωα που είχαν συμπτώματα κατάθλιψης, έδειξε ότι η συστηματική χορήγηση συστατικών του σησαμιού,

όπως η σησαμόλη, είχε στον οργανισμό αντίστοιχη δράση με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Επιπρόσθετα, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και θειαμίνη και τρυπτοφάνη, το σησάμι έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην παραγωγή σεροτονίνης, η οποία βοηθά στην χαλάρωση και στον σωστό ύπνο.

Ο κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου, τονίζει ότι το σουσάμι ανήκει στα προϊόντα – συμμάχους των γυναικών.

Φερ’ ειπείν βοηθά σημαντικά στο προεμμηνορησιακό σύνδρομο, αφού περιέχει βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλύτερη μυϊκή λειτουργία και χαλάρωση, μειώνοντας τους πόνους που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες τις τελευταίες ημέρες πριν από την περίοδο.

Εξάλλου σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Χημείας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το σησάμι παρουσιάζει έντονη αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ συμβάλλει στην προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες UV.

Εν κατακλείδι ο Γ. Χρύσου τονίζει ότι το σησάμι, σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, μπήκε στη λίστα των τροφίμων κατά του καρκίνου αλλά και στην αντίστοιχη για την αντιμετώπιση των πόνων της οστεοαρθρίτιδας.

Το άρθρο «Φάρμακο» το σουσάμι ειδικά για τις γυναίκες εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα