Εντείνεται η ροή παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίο

Με εντεινόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η ροή εισόδου παράτυπων μεταναστών αλλά και προσφύγων στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, καθώς καταφθάνουν «καραβιές» ανθρώπων που θέλουν να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, έκανε 14 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης κατά τις οποίες περισυνέλεξε 578 παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Οι επιχειρήσεις των ελληνικών δυνάμεων που εποπτεύουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας έγιναν σε περιοχές των νησιών Λέσβος, Χίος, Σάμος και Κως.

Στο

μεταξύ το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κάνει νέο δρομολόγιο σήμερα μεταφέροντας από την Μυτιλήνη στον Πειραιά 2.486 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ στα μέχρι τώρα δρομολόγιά του έχει μεταφέρει περίπου 7.500 άτομα από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στον Πειραιά. Οι πρόσφυγες αυτοί δεν μένουν στην πρωτεύουσα αλλά προσπαθούν με κάθε μέσο να φτάσουν στα σύνορα της χώρας με την ΠΓΔΜ, προκειμένου μέσω Σερβίας και Ογγαρίας να φτάσουν στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα