Τζένιφερ Λόρενς: Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο

H Αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς αναδείχθηκε η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο, αφού κέρδισε 52 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes.

Τζένιφερ Λόρενς

Η 25χρονη ηθοποιός, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2013 για την ερμηνεία της στην ταινία «Οδηγός Αισιοδοξίας» με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο, κέρδισε 18 εκατομμύρια

δολάρια περισσότερα από πέρυσι λόγω – εν μέρει – της ταινίας «Αγώνες Πείνας: Επανάσταση – Μέρος 1», κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς, η οποία προβλήθηκε στα τέλη του 2014 και είχε συνολικές εισπράξεις 752 εκατομμύρια δολάρια στον κόσμο.

Σκάρλετ Γιόχανσον

Στην ετήσια λίστα του Forbes που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού, ακολουθεί δεύτερη η 30χρονη Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία εισέπραξε 35,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της ταινίας «Avenger: Age of Ultron» που είχε τις δεύτερες σε μέγεθος εισπράξεις το 2015 στις ΗΠΑ,και 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στον κόσμο.
Η 44χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και παραγωγός Μελίσα Μακ Κάρθι είναι τρίτη στη λίστα του Forbes με 23 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους δώδεκα μήνες λόγω των κωμωδιών «Tammy» και «Spy», οι οποίες από κοινού είχαν συνολικές εισπράξεις 335 εκατομμύρια δολάρια στον κόσμο.

Μπινγκμπινγκ Φαν

Η 33χρονη Κινέζα Μπινγκμπινγκ Φαν («X-Men: Ημέρες ενός ξεχασμένου μέλλοντος») είναι η μόνη μη Αμερικανίδα στον κατάλογο των 18 πιο καλοπληρωμένων ηθοποιών στον κόσμο, με 21 εκατομμύρια δολάρια.

Τζένιφερ Άνιστον

Στην πέμπτη θέση της λίστας συναντάμε την 46χρονη Τζένιφερ Άνιστον με 16,5 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω της επιτυχίας της ταινίας «Αφεντικά για σκότωμα 2» που είχε εισπράξεις 106 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, αλλά και λόγω των πολλών διαφημιστικών της συμβολαίων.

Σάντρα Μπούλοκ

Τέλος, η 50χρονη Σάντρα Μπούλοκ, η οποία ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός στον κόσμο πέρυσι με τη συμμετοχή της στην ταινία «Gravity» που την εκτόξευσε στην κορυφή της λίστας, καταλαμβάνει την 15η θέση φέτος με απολαβές 8 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από τα διαφημιστικά της συμβόλαια. Θυμίζουμε πως η Μπούλοκ απέσπασε τον φετινό τίτλο της «πιο όμορφης γυναίκας του κόσμου», σύμφωνα με το περιοδικό «People».

Η λίστα των 18 πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών στον κόσμο

1. Τζένιφερ Λόρενς – 52 εκατομμύρια δολάρια

2. Σκάρλετ Γιόχανσον – 35,5 εκατομμύρια

3. Μελίσα Μακ Κάρθι – 23 εκατομμύρια

4. Φαν Μπινγκμπινγκ – 21 εκατομμύρια

5. Τζένιφερ Ανιστον – 16,5 εκατομμύρια

6. Τζούλια Ρόμπερτς – 16,5 εκατομμύρια

7. Αντζελίνα Τζολί – 15 εκατομμύρια

8. Ρις Γουίδερσπουν – 15 εκατομμύρια

9. Αν Χάθαγουεϊ – 12 εκατομμύρια

10. Κρίστεν Στιούαρτ – 12 εκατομμύρια

11. Κάμερον Ντίαζ – 11 εκατομμύρια

12. Γκουίνεθ Πάλτροου – 9 εκατομμύρια

13. Μέριλ Στριπ – 8 εκατομμύρια

14. Αμάντα Σέιφριντ – 8 εκατομμύρια

15. Σάντρα Μπούλοκ – 8 εκατομμύρια

16. Εμα Στόουν – 6,5 εκατομμύρια

17. Μίλα Κούνις – 6,5 εκατομμύρια

18. Νάταλι Πόρτμαν – 6 εκατομμύρια

Το περιοδικό «Forbes» υπολογίζει τις απολαβές μιλώντας με μάνατζερ, παραγωγούς και ατζέντηδες

Keywords
Τυχαία Θέματα