Προφυλακίστηκε ο Μαροκινός που επιτέθηκε στο τρένο Thalys

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 26χρονος Μαροκινός Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, ο οποίος επιτέθηκε με Καλάσνικοφ κατά των επιβατών του τρένου Thalys που έκανε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι και ακινητοποιήθηκε από τρεις Αμερικανούς στρατιώτες και έναν Βρετανό επιβάτη. Ο Ελ Χαζάνι αντιμετωπίζει κατηγορίες για προμελετημένη ενέργεια η οποία είχε στόχο τους επιβάτες του συγκεκριμένου τρένου.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, συνωμοσία και κατοχή όπλων, πάντα σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων δικαστική

πηγή που έχει σχέση με την έρευνα. Μάλιστα με βάση το συγκεκριμένο κατηγορητήριο της εισαγγελίας τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση, ενώ ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν τόνισε πως από τις πρώτες έρευνες έχει φανεί πως το σχέδιο του Μαροκινού έμοιαζε «στοχευμένο και προμελετημένο».

Οι επιθέσεις τζιχαντιστών στη Γαλλία έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε διαρκή συναγερμό, προκειμένου να αποτρέψουν, όσο αυτό είναι δυνατό, τις επιθέσεις των φανατικών που πιστεύουν στις επιταγές του ισλαμικού χαλιφάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα