Εκλογές την άνοιξη στην Αίγυπτο

Τη διεξαγωγή βουλευτικών και προεδρικών εκλογών το πρώτο εξάμηνο του 2014, ανακοίνωσε η διορισμένη από τους στρατιωτικούς προσωρινή κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Με συνέντευξή του στο Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ Φάχμι προανήγγειλε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου,

Μοχάμεντ Μόρσι, δικάζεται με βαρύτατες κατηγορίες και πάνω από 2.000 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων βρίσκονται στις φυλακές, το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, πολιτικός βραχίονας των Αδελφών Μουσουλμάνων, θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στην αναμέτρηση, καθώς δεν τέθηκε εκτός νόμου μετά το στρατιωτικό κίνημα της 3ης Ιουλίου, που ανέτρεψε τον Μόρσι, ύστερα από σειρά μαζικών λαϊκών διαδηλώσεων εναντίον του ισλαμιστή προέδρου.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ισπανία, ο Φάχμι γνωστοποίησε ότι οι προεδρικές εκλογές θα προκηρυχθούν «προς τα τέλη της άνοιξης» και η αναμέτρηση θα διεξαχθεί «εντός το πολύ δύο μηνών». Η διπλή εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί μετά την έγκριση νέου Συντάγματος με δημοψήφισμα, το οποίο προβλέπεται να διεξαχθεί εντός του Δεκεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα