Καταγγελία παραολυμπιακών αθλητών για απαγόρευση συμμετοχής τους στον Μαραθώνιο

Παραολυμπιακοί αθλητές καταγγέλλουν πως οι διοργανωτές του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας απαγορεύουν τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Συγκεκριμένα, οι Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαρας, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα με σκοπό να συμμετάσχουν στον κλασικό μαραθώνιο

με τα χειρήλατα αμαξίδια τους, υποστηρίζουν πως οι διοργανωτές έφεραν έντονες αντιρρήσεις και τελικά απαγόρευσαν την συμμετοχή τους.

Ο λόγος της απόφασης, όπως εξήγησαν στους δυο διακεκριμένους αθλητές, είναι η επικινδυνότητα των χειρήλατων για τους μη αναπήρους συμμετέχοντες.

Οι δύο αθλητές καταγγέλουν πως ένας εκ των διοργανωτών τους είπε: ”Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε κανά δυο πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο της Αθήνας” και κατέληξε αναφέροντας: ”Κύριέ Ταξιλδαρη, εσείς μπορεί να θέλετε να τρέξετε κρατώντας μια βόμβα, πρέπει να σας δεχτούμε; Σας εξηγώ ότι μπορεί να είστε επικίνδυνος για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες”.

Οι δυο αθλητές επέλεξαν να μη δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους λάβουν μέρος στον σπουδαίο αγώνα και δεν θα είναι στην εκκίνηση την Κυριακή το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα