Έγκλειστος φυλακών συστηνόταν τηλεφωνικά ως διευθυντής τράπεζας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο φόβος του δήθεν «κουρέματος» τραπεζικών καταθέσεων, πέρυσι το καλοκαίρι, όπως αποδεικνύεται από τις συλλήψεις της Αστυνομίας, έριξε ακόμη περισσότερα θύματα από όσα γνωρίζαμε στα χέρια επιτηδείων που ζητούσαν «μίζα» για να σώσουν δήθεν τα χρήματα των καταθετών!

Οι αστυνομικοί Ασφάλειας του Κιλκίς, που ερευνούσαν ένα χρόνο τώρα για τον εντοπισμό

των δραστών της απάτης σε βάρος τουλάχιστον έξι ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός ιερέα, έφθασε ως τις φυλακές! Από εκεί, κατευθυνόταν η απάτη κι από εκεί γίνονταν τα τηλεφωνήματα.

Έγκλειστος παρίστανε τον διευθυντή τραπέζης

Μάλιστα, ο έγκλειστος, συστηνόταν ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος (!) και τηλεφωνούσε με την ιδιότητα αυτή σε ανύποπτους πολίτες σε Κιλκίς, Ξάνθη, Ηλεία, Ζάκυνθο και Ροδόπη.

Ήταν Αύγουστος του 2015 όταν ο έγκλειστος τηλεφώνησε και σε ιερέα με το πρόσχημα ότι επίκειται κούρεμα. Τον έπεισε να καταβάλει το ποσό των 3.800 ευρώ σε εταιρία μεταφοράς χρημάτων, τα οποία στη συνέχεια παρέλαβαν δύο συνεργοί του κρατούμενου, ένας 64χρονος και μια 40χρονη, από υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Με τον ίδιο τρόπο, προκύπτει από την προανάκριση Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2015, απέσπασαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους αλλά φοβισμένους πολίτες, στην περιοχή της Ξάνθης, της Ηλείας και της Ζακύνθου, ενώ αποπειράθηκαν, αλλά δεν κατάφεραν να αρπάξουν χρήματα και από καταθέτη στη Ροδόπη.

Συνολικά, το ποσό που αποκόμισαν υπολογίζεται σε 18.500 ευρώ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν και άλλοι δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών έχουν πέσει θύματα της ομάδας του εγκλείστου, ο οποίος εμφανιζόταν με μοναδική άνεση ως διευθυντής Τράπεζας!

Το άρθρο Έγκλειστος φυλακών συστηνόταν τηλεφωνικά ως διευθυντής τράπεζας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα