Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης αλλά και ευρύτερα, βάσει της πρότασης των «58» για συσπείρωση της Κεντροαριστεράς,χαρακτηρίζοντας μία τέτοια σύμπραξη «θνησιγενή» και αδιάφορη για την κοινωνία.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση της ΔΗΜΑΡ

στο κείμενο των «58», ο κ. Κουβέλης τονίζει πως «ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων». «Δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη της σημερινής έκφρασης του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Είδα να γράφεται από κάποιους ότι αυτά που πολιτικά υποστηρίζει ο Κουβέλης το κάνει για να εξυπηρετήσει πιθανή προεδροποίησή του. Αυτοί που τα γράφουν το κάνουν για να εντάσσουν στην πολεμική που γίνεται για τον συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τη συγκρότηση του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι φιλοδοξεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Έχω τακτοποιημένη την πολιτική μου συνείδηση», προσθέτει.

«Βλέπει» δε, νέα οριζόντια μέτρα το επόμενο διάστημα. «Όσο και αν κρύβονται πίσω από την περιποιημένη έκφραση “διαρθρωτικά μέτρα”, μέτρα θα είναι, και μάλιστα οριζόντια», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η λιτότητα και ο δημοσιονομικός κορσές δεν επιτρέπουν την απόδοση ούτε και των μέτρων που επιβάλλονται», υπογραμμίζοντας ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει αναδιαπραγμάτευση».

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει τον λαϊκισμό και την δημαγωγία.

Σημειώνει τέλος πως τάσσεται κατά της θεωρίας των δύο άκρων, αλλά ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει δικαιολογημένη βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα