Το ζήτημα με το χρέος των ΗΠΑ δε έχει λυθεί πραγματικά

Δεν έχει λυθεί πραγματικά το ζήτημα με το χρέος των ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Χοσέ Άνχελ Γκουρία.

Μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής αντιμετώπισε την Τετάρτη την απειλή της στάσης πληρωμών, ωστόσο η συγκεκριμένη συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μόνο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και αυξάνει το όριο του χρέους ως τις 7 Φεβρουαρίου.

«Θα έχουμε όλοι έναν πολύ

δύσκολο Δεκέμβριο, ένα πολύ δύσκολο Ιανουάριο και ένα δύσκολο Φεβρουάριο», δήλωσε ο Χοσέ Άνχελ Γκουρία, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην Πόλη του Παναμά.

«Επειδή στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν λύσεις, δεν υπήρξε μια συνολική απόφαση», πρόσθεσε ο κ. Γκουρία, πρώην υπουργός Οικονομικών του Μεξικού.

Την άποψη του κ. Γκουρία, δείχνει να συμμερίζεται και ο Φρανκ ντε Λίμα, υπουργός Οικονομικών του Παναμά, χώρας η οποία χρησιμοποιεί ως νόμισμα το αμερικανικό δολάριο, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κογκρέσο το μόνο που πέτυχε ήταν «να κλωτσήσει το κονσερβοκούτι προς τα εμπρός».

Keywords
Τυχαία Θέματα