Εξελίξεις στην υπόθεση της 4χρονης – τη Δευτέρα οι φωτογραφίες των «γονιών»

Σε νοσοκομεία, μαιευτήρια και ιδρύματα επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, ώστε να διαπιστωθεί αν η υπόθεση του κοριτσιού αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή πρόκειται για κομμάτι μιας ευρύτερης «επιχείρησης» που ειδικεύεται στην εμπορία παιδιών.

Εκτεταμένες έρευνες θα γίνουν σε πιστοποιητικά και έγγραφα σχετικά με την εγκυρότητα τους ενώ θα ελεγχθούν εξονυχιστικά και άλλες ύποπτες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγο Β. Χαλάτση, οι αρχές θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και αποτελεσματικά προκειμένου να βρεθούν τα άτομα που εμπλέκονται

στη νομιμοποίηση της αρπαγής του κοριτσιού.

Ο Δήμος Αθηναίων στον οποίο εκδόθηκε η ληξιαρχική πράξη γέννησης του κοριτσιού , καταγγέλλει το νομικό καθεστώς της διαδικασίας δήλωσης γεννήσεων ως «εξαιρετικά προβληματικό και απαρχαιωμένο», καθώς, για τη σύνταξη ληξιαρχικής πράξης γέννησης δεν απαιτείται πιστοποιητικό γέννησης από μαιευτήριο, αλλά αρκεί η δήλωση ενός γονέα και δύο επιπλέον μαρτύρων που ήταν παρόντες κατά τη γέννηση του παιδιού.

Στις έρευνες συνδράμει και η Ιντερπόλ καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για το ενδεχόμενο δράσης διεθνούς κυκλώματος αρπαγής ανηλίκων.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων 14 παιδιών ενώ ο 40χρονος και η 39χρονη θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν τη Δευτέρα οι φωτογραφίες του ζευγαριού που συνελήφθη για την αρπαγή της 4χρονης, κατόπιν εντολής εισαγγελέα. Όπως δήλωσε ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Β. Χαλάτσης, σε πρωινή εκπομπή, «τότε εκεί θα καταλάβει κανείς εάν το παιδί είναι δικό τους».

Υπενθυμίζουμε ότι η υπόθεση της 4χρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ειδικά μετά τον έλεγχο γενετικού υλικού της μικρής, που απέδειξε πως ουδεμία σχέση δεν έχει με τους φερόμενους ως γονείς της.

Διαβάστε ακόμη: 14 παιδιά δήλωναν οι «γονείς» – άλλα 9 αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα