Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι του Νεπάλ

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι του Νεπάλ, οι οποίοι προσπαθούν ακόμα και με γυμνά τα χέρια να σκάψουν σε κτίρια που έχουν πέσει για να βγάλουν τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους από τον ισοπεδωτικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που έπληξε το Σάββατο την περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε ώρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών καθώς βγαίνουν δεκάδες από τα συντρίμμια των κτιρίων που έγιναν χαλάσματα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός 6,7 βαθμών, προκαλώντας

νέες χιονοστιβάδες στα Ιμαλάια.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό των αρχών του Νεπάλι, οι νεκροί είναι 2.153 και πάνω από 5.000 οι τραυματίες, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.600. Θεωρείται όμως βέβαιο ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν, την ώρα που οι υπηρεσίες αρωγής και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, προσπαθούν να εκτιμήσουν το εύρος της καταστροφής και τις ανάγκες των κατοίκων.

Επίσης, τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη βόρεια Ινδία, κυρίως στο κρατίδιο Μπιχάρ, ενώ από την περιοχή του Θιβέτ αναφέρθηκαν 17 νεκροί. Ο σεισμός της Κυριακής έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο γειτονικό Μπαγκλαντές, προκαλώντας σκηνές πανικού στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα