Διεθνής Τύπος για Ρέντσι: «Αντίο όμορφε»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το τέλος του δημοψηφίσματος με την μεγάλη νίκη του «όχι» σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ με τον Ματέο Ρέντσι να πρωταγωνιστεί και να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Guardian: Η Ιταλία παραπαίει

Τη θέληση των Ιταλών να μην αναθεωρηθεί το Σύνταγμα,

σχολιάζει ο Guardian στο σημερινό του πρωτοσέλιδο γράφοντας: «Η Ιταλία παραπαίει μετά το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα αναγκάζοντας τον Ρέντσι να παραιτηθεί».

La Repubblica: Θρίαμβος του «όχι», ο Ρέντσι αποχωρεί


Με τίτλο: «Θρίαμβος του όχι, ο Ρέντσι αποχωρεί» η ιταλική εφημερίδα δείχνει τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας να πιάνει συντετριμμένος το πρόσωπο του στο διάγγελμα του και συμπληρώνει «Τα δάκρυα του Ρέντσι: έχω εντολή να πάω σπίτι μου».

Il manifesto: Aντίο όμορφε


«Bello Ciao» (Αντίο όμορφε) γράφει στο πρωτοσέλιδό της η ιταλική «Ιl manifesto» με τον Ματέο Ρέντσι να έχει γυρίσει την πλάτη και να αποχωρεί.

Il tempo: Ω, όχι

Λακωνική η Il tempo απεικονίζει τον Ματέο Ρέντσι να πιάνει το κεφάλι του απελπισμένος, γράφοντας «Ω, όχι».

Reuters: Τα πράγματα χειρότερα από κάθε άλλη φορά

«Οι Ιταλοί ψήφισαν για την αβεβαιότητα και όχι για την κρίση» αναφέρει το Reuters σχολιάζοντας την ήττα του «ναι». «Το αποτέλεσμα στην Ιταλία είναι το τρίτο πλήγμα για το πολιτικό κατεστημένο μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ». «Η κατάσταση στην Ιταλία είναι λιγότερη δραματική, αλλά πολύ σοβαρή», συνεχίζει το πρακτορείο.

Το Reuters δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στις τράπεζες της χώρας και συμπληρώνει:

«Η Ιταλία έχει ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ήταν στις εκλογές του 2013 που δεν υπήρξε κάποιος ξεκάθαρος νικητής και έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα αναγκάστηκαν να στηρίξουν μία αδύναμη κυβέρνηση». «Τώρα όμως τα πράγματα είναι χειρότερα», καταλήγει.

Το άρθρο Διεθνής Τύπος για Ρέντσι: «Αντίο όμορφε» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα