Διαμαρτυρία Ελλήνων φοιτητών με την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο και στο Λούβρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Αλέξανδρος Καζάκος και η Μάιρα Αρβανίτη έλκουν την καταγωγή τους από το Βαρθολομιό Ηλείας.

Ο Αλέξανδρος είναι 20 ετών και σπουδάζει στην Αθήνα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Εγκληματολογία, ενώ η Μάιρα είναι επίσης 20 ετών και σπουδάζει στην Βασιλεία της Ελβετίας μαγειρική. Οι δύο φοιτητές ταξίδεψαν σε Λονδίνο και Παρίσι για να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η αρχαία ελληνική κληρονομιά βρίσκεται διάσπαρτη -ως προϊόν κλοπής- στο Βρετανικό Μουσείο

και στο Μουσείο του Λούβρου.

Έβαλαν λοιπόν σε εφαρμογή το σχέδιο τους επισκεπτόμενοι τόσο το Λονδίνο όσο και το Παρίσι, όπου ύψωσαν την ελληνική σημαία μπροστά από τα ελληνικά γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο και μπροστά από τη Νίκη της Σαμοθράκης στο Μουσείο του Λούβρου.

Ο Αλέξανδρος Καζάκος αιτιολογώντας την πράξη του τόνισε «Ο λόγος που οδηγηθήκαμε σε αυτή την πράξη, είναι επειδή ως νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας με την αδιαφορία της πολιτείας σε τέτοια θέματα. Νιώσαμε πως εμείς οι ίδιοι ως νέοι πρέπει να έχουμε ενεργό δράση έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ευαισθητοποιήσει και άλλους νέους για την διεκδίκηση της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέρος της οποίας βρίσκετε διάσπαρτο μακριά από την χώρα μας… Είναι χρέος όλων των Ελλήνων και ειδικότερα των νέων γενεών».

Ενώ μιλώντας για τα συναισθήματα που τους κατέκλυσαν επισκεπτόμενοι τα δύο μουσεία, βλέποντας τα ελληνικά αριστουργήματα να βρίσκονται εκεί, ο Αλέξανδρος σημείωσε «τα συναισθήματα που νιώσαμε επισκεπτόμενοι το μουσείο του Λούβρου αλλά και το βρετανικό μουσείο ήταν υπερηφάνεια αλλά και παράλληλα ντροπή για την πορεία που ακολούθησε ένα τόσο μεγάλο έθνος όπως αυτό των Ελλήνων… Πιστεύουμε στην ρήση που λέει ο Μαχάτμα Γκάντι «Γίνε η αλλαγή που θες να έρθει στον κόσμο» «

Το άρθρο Διαμαρτυρία Ελλήνων φοιτητών με την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο και στο Λούβρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα