Στα ίχνη κυκλώματος που κρύβεται πίσω από τη ληστεία φαρμάκων στην αποθήκη του ΕΟΠΠΥ στου Ρέντη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στα ίχνη κυκλώματος που κλέβει ακριβά φάρμακα, τα οποία στη συνέχεια… εξάγει σε χώρες των Βαλκανίων, προσπαθούν να μπουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της ληστείας στην αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, στην περιοχή του Ρέντη.
Από την μέχρι τώρα καταμέτρηση των κλαπέντων φαρμάκων, προκύπτει ότι οι ένοπλοι που εισέβαλαν στην αποθήκη του ΕΟΠΥΥ, ακινητοποίησαν

τον φύλακα και διέφυγαν με το αυτοκίνητό του φορτωμένο με κιβώτια, στόχευσαν επιλεκτικά σε πανάκριβα φάρμακα που δίδονται για σοβαρές ασθένειες.

Η οργάνωση της ληστείας οδηγεί τους ερευνητές της Ασφάλειας ότι στου Ρέντη έδρασαν πληροφορημένοι κακοποιοί, καθώς μετά από κατόπτευση, που εκτιμάται ότι διήρκεσε πολλά βράδια, επέλεξαν να εισβάλουν στο κτίριο την ώρα που ο φύλακας άνοιξε την αποθήκη για να ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας. Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, που η Ασφάλεια βρίσκεται μπροστά στην κλοπή ακριβών φαρμάκων κυρίως αντικαρκινικών, καθώς πρόσφατα, είχε συλληφθεί και ένα ζευγάρι που εργάζονταν ως καθαριστές, σε Δημόσιο Νοσοκομείο και απεδείχθη ότι αφαιρούσαν συστηματικά τέτοιου είδους φάρμακα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ασφάλεια, που διεξάγει τις έρευνες σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εκτιμά ότι τα μέλη του κυκλώματος προορίζουν τα εκατοντάδες φάρμακα που άρπαξαν, για «εξαγωγή» σε χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία.
Κι αυτό γιατί εκεί, δεν δικαιολογούν τα ασφαλιστικά ταμεία τόσο ακριβά σκευάσματα και -κατά συνέπεια- η πώληση τους σε ελκυστικές τιμές αποφέρει μεγάλο κέρδος!

Δεν αποκλείουν, ωστόσο και το ενδεχόμενο της διάθεσης μέρους των κλεμμένων φαρμάκων στην εγχώρια αγορά.
Κύκλωμα παράνομης διακίνησης φαρμάκων υποψιάζεται και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, πίσω από την πρωτοφανή στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά ληστεία στις αποθήκες του ΕΟΠΠΥ(Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) στου Ρέντη.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real, τόνισε:
«Προφανώς υπάρχει ένα ισχυρό κύκλωμα το οποίο, πέρα από τις νόμιμες εξαγωγές, τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται, διακινεί παράνομα φάρμακα από την Ελλάδα, φάρμακα που έχουν χαμηλότερη τιμή αγοράς σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Και προφανώς, υπάρχει ένα κύκλωμα το οποίο απομυζεί σημαντικούς πόρους και εμπορεύεται φάρμακα. Υπάρχει έλεγχος συστηματικός από την πλευρά του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου γι αυτές τις διαδικασίες».
Και κατέληξε ο κ. Ξανθός: «Υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, τα παρακολουθούμε αυτά. Θυμάστε ένα φαρμακείο πριν από λίγο καιρό στον Πειραιά με μία αποθήκη που είχε χιλιάδες σκευάσματα. Γίνεται συστηματική δουλειά για να παταχθεί το κύκλωμα και να διασφαλίζεται ότι κατ αρχήν δεν θα έχουμε ελλείψεις στην ελληνική αγορά, αυτό είναι το μείζον θέμα».

Το άρθρο Στα ίχνη κυκλώματος που κρύβεται πίσω από τη ληστεία φαρμάκων στην αποθήκη του ΕΟΠΠΥ στου Ρέντη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα