Χάος! Πετροπόλεμος στην Ειδομένη, μαχαιρώματα στη Χίο (video)

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο προσφυγικό καθώς η αγανάκτηση μετατρέπεται σε οργή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Τα χθεσινά επεισόδια στην Ειδομένη και στη Χίο αποδεικνύουν ότι τα πράγματα κινούνται σε τεντωμένο σκοινί.

Πετροπόλεμος στην Ειδομένη

Η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη χθες το μεσημέρι στην Ειδομένη.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εκκενώσουν τις σιδηροδρομικές γραμμές, στις οποίες είχαν «εγκατασταθεί» για άλλη μια φόρα πρόσφυγες.

Ομάδα προσφύγων άρχισε πετροπόλεμο

με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικροσυμπλοκές.

Οι άνδρες της αστυνομίας έβαλαν σε αυτοκίνητο για να προσαγάγουν μία γυναίκα, αλλά οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες έκαναν «ντου» και κατάφεραν να την «απελευθερώσουν».

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Μαχαιρώματα στη Χίο

Συμπλοκές Ιρακινών και Αφγανών σημάδεψαν το χθεσινό βράδυ στο κέντρο υποδοχής της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ένας Ιρακινός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χίου καθώς ήταν τραυματισμένος στο κεφάλι και στην πλάτη.

Οι εντάσεις μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων είναι πλέον συνηθισμένες και προκαλούνται από διαφορές που προκύπτουν από εθνικιστικά ή θρησκευτικά ζητήματα.

Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα ενώ ο τραυματίας εμφανίσθηκε ζητώντας την βοήθεια των υπευθύνων του κέντρου. Εικάζεται πως χτυπήθηκε με μαχαίρι.

Το politichios.gr αναφέρει ότι η απογευματινή διαμάχη μεταξύ των δύο ομάδων οδήγησε σε νέα σύγκρουση λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί με μαχαιρώματα.

Στο Κέντρο Κράτησης διαμένουν 1.500 άτομα και υπάρχει πρόβλημα καθώς οι μόνο 12 Αστυνομικοί, Λιμενικοί και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου αδυνατούν να επιβάλουν την τάξη .

Keywords
Τυχαία Θέματα