Μητσοτάκης: «Παραιτηθείτε, πάμε σε εκλογές»

Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής από την έναρξη της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας ανοιχτά εκλογές .

«Σε αυτή τη συζήτηση είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε ότι «σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή».

«Το μεγαλύτερο κανόνι που βάρεσε ποτέ στα μέσα, το Alter, θα το ελέγξετε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρόθεση του πρωθυπουργού να ελέγξει τα δάνεια των ΜΜΕ. «Δεν πιστεύω ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο, επειδή τώρα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.

«Μας γεμίσατε κολλητούς και συγγενείς» είπε ακόμα«Η ψευτοαριστερά της ήσσονος προσπάθειας δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει σ” αυτήν εδώ την αίθουσα για ηθικό πλεονέκτημα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Πού είναι σήμερα ο κ. Νικολούδης;» αναρωτήθηκε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι ο τελευταίος είχε παραδεχτεί ότι τα έσοδα από τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ θα συγκεντρωθούν σε βάθος πενταετίας-εξαετίας.

Αναφερόμενος στις κρίσεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα: «Κάνατε τόσο βαθιά βουτιά στην επετηρίδα, που θα την ζήλευε και ο καλύτερος δύτης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Λίγοι ξέρουν ότι στις 3 τη νύχτα του δημοψηφίσματος αλλάξατε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ένα πράγμα σας μένει να κάνετε, κύριες Τσίπρα» είπε, στο κλεισιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ: «Να παραιτηθείτε, να φύγετε».

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία και φαρισαϊσμό, ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας ότι στην συνέχεια της ομιλίας του θα κάνει συγκεκριμένες αποκαλύψεις για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που του έδωσε την δυνατότητα να προκαλέσει την συζήτηση στην Βουλή γιατί όπως είπε “Δεν πρέπει να παραδοθούν στην λήθη και να ξεχαστούν τα έργα και ημέρες τις προηγούμενης κυβέρνησης”.
«Ανοίγετε το κουτί της Πανδώρας και θα υποστείτε στραπάτσο” είπε προς τη ΝΔ και πρόσθεσε ότι σήμερα θα ακουστούν πολλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα