Χαλκιδική: Μια μικρή φώκια έχει αράξει και λιάζεται!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μπροστά σε ένα απίστευτο αλλά πανέμορφο θέαμα βρέθηκε το Λιμεναρχείο, όταν είδε μια νεογέννητη φώκια στις ακτές της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Αμέσως, οι Αρχές ενημέρωσαν την Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας (MOm) σύμφωνα με την οποία, η παρουσία της φώκιας εκεί, ,έχει πολύ μεγάλη αξία.

Η Στέλλα Αδαμαντοπούλου βιολόγος της Mom, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ :«Μας ενημέρωσαν και

μας έστειλαν φωτογραφίες, από ένα φωκάκι που βγαίνει στην Ακτή Σαλονικιού και απ’ ό,τι παρατηρήσαμε, είναι σε πολύ καλή κατάσταση»

«Η ύπαρξη της μικρής φώκιας δείχνει ότι γίνεται αναπαραγωγή του είδους στην περιοχή και αν δεν υπάρξουν οχλήσεις, ο πληθυσμός μπορεί να αυξηθεί. Γενικότερα πάντως, έχουμε ανάκαμψη του πληθυσμού της μεσογειακής φώκιας σε όλη την Ελλάδα», τόνισε στη συνέχεια.

Άξια αναφοράς είναι όσα είπε η κ. Διαμαντοπούλου σχετικά με την προσέγγιση του ζώου. Συμβούλευσε τον κόσμο να μην πλησιάζει το ζώο, ούτε να αφήνει κατοικίδια κοντά, να μην το βρέχουν και να μην προσπαθούν να το ξαναβάλουν στη θάλασσα γιατί δεν έχει ξεβραστεί αλλά έχει επιλέξει μόνο του να βγει στην ακτή για να στεγνώσει και να κοιμηθεί.

Η μικρή φώκια, έχει γίνει πλέον «αξιοθέατο» με τους κατοίκους να δηλώνουν πολύ ενθουσιασμένοι με τον ερχομό της. Το ζωάκι πηγαινοέρχεται στο νερό, κάτι που σύμφωνα με τη ΜΟm, δείχνει πως η μητέρα του βρίσκεται κοντά και ελέγχει τα πάντα. Η ύπαρξη των πλασμάτων αυτών στην περιοχή, δημιουργεί αισιοδοξία για την αύξηση του πληθυσμού στη Χαλκιδική.

Το άρθρο Χαλκιδική: Μια μικρή φώκια έχει αράξει και λιάζεται! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα