Facebook: Μέτρα για να εξαφανίζονται οι ψευδείς ειδήσεις

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε μία είδηση και συνειδητοποιούμε όταν πατήσουμε σε αυτήν, πως είναι spam ή απαιτεί like σε κάθε βήμα για να την διαβάσεις. Άλλες πάλι δεν ευσταθούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν την ομαλή λειτουργία του Facebook, που τώρα βρήκε τη λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που «ανέβασε» στο προφίλ του, ο Ζούκερμπεργκ ελπίζει

πως σε άμεσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας ενημερώσει για τα προληπτικά μέτρα που θα συμβάλλουν στην εξάλειψη ψευδών ειδήσεων. Ο ιδρυτής της πλατφόρμας, τόνισε βέβαια πως είναι ελάχιστο το προβληματικό ποσοστό, καθώς το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική», έγραψε ο Ζούκερμπεργκ.

Όσο για τις «κατηγορίες» που τον βαραίνουν, σχετικά με ψευδείς ειδήσεις που ευνόησαν τη νίκη Τραμπ, ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά. Μιλώντας στο BBC, δήλωσε πως είναι παράλογο να μπορούν ψεύτικες ειδήσεις να επηρεάσουν τον ψηφοφόρο. Συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις».

Το άρθρο Facebook: Μέτρα για να εξαφανίζονται οι ψευδείς ειδήσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα