Χαλέπι: Βομβάρδισαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο(video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με (τουλάχιστον δύο) βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά βομβαρδίστηκε το μεγαλύτερο νοσοκομείο του ανατολικού Χαλεπιού, σε μια περιοχή που φέρεται να ελέγχεται από τους αντάρτες. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακή Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία (SAMS), η οποία τόνισε ότι ο εν λόγω βομβαρδισμός έγινε από μαχητικά αεροσκάφη.

«Δύο βαρέλια με εκρηκτικά

έπληξαν το νοσοκομείο M10 και υπάρχουν πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε μία βόμβα διασποράς», δήλωσε ο Άντχαμ Σαχλούλ της SAMS, μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται το εν λόγω νοσοκομείο. Επιπρόσθετα το ίδιο ίδρυμα καθώς κι ένα ακόμη νοσοκομείο είχαν γίνει στόχοι βομβαρδισμών και την Τετάρτη.

Σήμερα άλλωστε, σύμφωνα με τους αντάρτες αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο συριακός στρατός έπληξε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης. Οι εν λόγω αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων.

Πηγή του συριακού στρατού ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις τους, εξέλιξη, την οποία αμφισβητούν οι αντάρτες, οι οποίοι δηλώνουν ότι απέκρουσαν νέα επίθεση.

Το άρθρο Χαλέπι: Βομβάρδισαν το μεγαλύτερο νοσοκομείο(video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα