«Πόλεμος» ανάμεσα στον Ν. Τόσκα και 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εμφύλια… σύρραξη, έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και είκοσι έναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες γονέα και του συνηγόρου του ότι στο Α.Τ Ομόνοιας, ανήλικοι πρόσφυγες «βασανίστηκαν και υποχρεώθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους».

Την καταγγελία αυτή υιοθέτησαν οι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,

οι οποίοι φέρνουν το ζήτημα στη Βουλή με ερώτηση την οποία κατέθεσαν αφήνοντας αιχμές κατά του Υπουργείου και εν γένει της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

«Προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, που εξεδόθη αργά τη νύχτα της Παρασκευής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Υπουργείου για το περιστατικό της Ομόνοιας, αναφέρεται:

«Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε 5 ανήλικους και 2 ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό.

Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα.

Μετά την έρευνα ένας εκ των πέντε ανηλίκων και ο πατέρας του μαζί με δικηγόρο υπέβαλε μήνυση σε βάρος ενός αστυνομικού. Τις καταγγελίες ανάρτησε στο διαδίκτυο η συνήγορος.

Τα αναφερόμενα στην ανάρτηση της συνηγόρου υιοθέτησαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν κοινοβουλευτική ερώτηση.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οδηγίες ώστε τα στοιχεία της υπόθεσης να υποβληθούν στον εισαγγελέα και παράλληλα να ξεκινήσει διοικητική εξέταση από την Αστυνομία.

Το Υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο.

Γι’ αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη«.

Και η ανακοίνωση ολοκληρώνεται με μια ευθεία βολή κατά όσων βιάστηκαν να υιοθετήσουν μια καταγγελία πριν την ολοκλήρωση καν της έρευνας.

«Πάντως προκαλεί εντύπωση κάθε άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών όταν είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης».

Η ερώτηση στη Βουλή των 21 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με την οποία καλούν τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να απαντήσει ποιες ενέργειες προτίθεται να λάβει προκειμένου να εξαλειφθούν πλήρως τα περιστατικά ασυδοσίας, κακομεταχείρισης και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στο συγκεκριμένο ΑΤ και ακόμη τι μέτρα θα λάβει ενάντια σε εκείνους τους επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι κηλιδώνουν με τις πράξεις τους το Σώμα αλλά και την ελληνική Πολιτεία γενικότερα, εφόσον αποδειχθούν αληθείς οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

Τι ανέφερε η καταγγελία της: «Κατάληψης προσφύγων μεταναστών Νοταρά 26»

Η καταγγελία, για τη στάση των αστυνομικών, έγινε από την «Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26» και αφορούσε περιστατικό που έλαβε χώρα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα οι γονείς, αναφερόταν τότε, κατέθεσαν μήνυση εναντίον των αστυνομικών και κατήγγειλαν ότι ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ, σταμάτησαν πέντε μετανάστες, ηλικίας από 12 έως 22 ετών, που πήγαιναν να παίξουν σε θεατρική παράσταση στην οδό Ασκληπιού, στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι δύο μηχανές που ήταν αρχικά στο σημείο, γρήγορα έγιναν 8 και μαζί 2 περιπολικά, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Έπειτα από έρευνα κατασχέθηκαν πέντε πλαστικά όπλα μινιατούρες, ένα λάπτοπ, καθώς και τα κοστούμια (θεατρικής) παράστασης.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, συνέχιζε η καταγγελία, εξαναγκάστηκαν να γδυθούν, με σεξουαλικά υπονοούμενα. Έπειτα τα ανάγκασαν να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα δωμάτιο 2×2 υπό τα βλέμματα ένστολων και όσα αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με ρατσιστικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.

Το άρθρο «Πόλεμος» ανάμεσα στον Ν. Τόσκα και 21 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα