«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά τους φόρους, τις περικοπές συντάξεων και τις επιβαρύνσεις, νέα επιβάρυνση έρχεται στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Γίνεται ακριβότερο λόγω του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

θα είναι 11% ακριβότερη! Πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου του 2015 το πετρέλαιο είχε μέση τιμή τα 0,83 ευρώ το λίτρο. Η φετινή αύξηση θα είναι 9 λεπτά το λίτρο, δηλαδή 11%. Σήμερα, αν είχαμε διάθεση του πετρελαίου, θα είχε τιμή περίπου στο 0,92 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή 920 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Να σημειωθεί ότι στις 30 Απριλίου του 2016 η μέση τιμή είχε κλείσει στο 0,764 ευρώ το λίτρο. Η διαφορά που προκύπτει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα είναι της τάξης του 20% ή 0,156 ευρώ το λίτρο. Η νέα τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οφείλεται στους νέους υψηλότερους έμμεσους φόρους που μπήκαν στην α΄ αξιολόγηση του δημοσιονομικού προγράμματος της χώρας, στο γ΄ μνημόνιο. Να τονισθεί ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ανεβαίνει στα 0,28 ευρώ το λίτρο ή 280 ευρώ τα χίλια λίτρα από 0,23 ή 230 ευρώ ανά χίλια λίτρα που ίσχυε πέρυσι. Ακόμη ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 24% από 23%, που έφερε νέα επιβάρυνση.

Το άρθρο «Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα