«Μπέμπης» ετών 40…

Αν και γίνεται 40άρης, ο Ράιαν Γκιγκς ισχυρίζεται ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο περισσότερο από ποτέ. Ο Ουαλός μάλιστα, υπέγραψε συμβόλαιο για μια ακόμη σεζόν στην Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ!

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» έγινε πριν 22 χρόνια (2-03-1990) και από τότε μετράει 168 γκολ σε 931 εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λίγκ. Κατέκτησε 12 τρόπαια πρωταθλητή όπως και 4 κύπελλα, 3 λιγκ καπ, 2 Τσάμπιονς Λίγκ, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, ένα Διηπειρωτικό και ένα Μουντιάλ Συλλόγων.

Πλέον στοχεύει, τη συμπλήρωση

των 1000 συμμετοχών, αριθμός άθλος για κάθε ποδοσφαιριστή.

Ο προπονητής του, σερ Άλεξ Φέργκιουσον, έπλεξε το εγκώμιο του Ράιαν Γκιγκς για ακόμη μία φορά: «Τι να πω για αυτόν που δεν έχει ειπωθεί; Ένα υπόδειγμα ποδοσφαιριστή και ανθρώπου. Είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ιδίως στο πώς συνεχίζει να φροντίζει τον εαυτό του».

Και συμπληρώνει: «Παραμένει το ίδιο δυναμικός στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι και το γεγονός ότι συνεχίζει για 23 χρόνια είναι υπεράνω σχολιασμού.»

Ο Γκίγκς με τη σειρά του, δήλωσε: «Νιώθω υπέροχα, συνεχίζω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο και μ’ αρέσει που μπορώ ακόμα να βοηθώ τον σύλλογο. Κάνουμε τα πάντα να πάρουμε το φετινό πρωτάθλημα, υπάρχει ένα πολύ όμορφο ομαδικό πνεύμα μέσα στην ομάδα.. Χαίρομαι που υπέγραψα το νέο συμβόλαιο και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Φέργκιουσον και το υπόλοιπο προπονητικό team για την συνεχή στήριξη τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα