Απόκλιση κυβέρνησης-τρόικας στο δημοσιονομικό

Απορρίπτει την πιθανότητα νέων οριζόντιων μέτρων η κυβέρνηση. Κυβερνητικές πηγές που βρίσκονται στις Βρυξέλες, τόνιζαν σε κάθε τόνο, πως το δημοσιονομικό κενό για το 2014 δεν ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την έκπληξή τους για το γεγονός ότι η τρόικα προσδιορίζει το ίδιο κενό γύρω στα 2 δισ. ευρώ. Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν, επίσης, ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των 500 εκατ. ευρώ, είναι δυνατή με στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης δαπανών. Ως παράδειγμα ανέφεραν την καθολική εφαρμογή

του ενιαίου μισθολογίου σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, χωρίς καμία εξαίρεση.

Στην αντίπερα όχθη πάντως, η τρόικα βλέπει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών και των στοιχείων που διαθέτει ως προς την εκπλήρωση του λεγόμενου δημοσιονομικού κενού για το 2014. Η πλευρά των ευρωπαίων υπολογίζει κενό πάνω από 2 δισ..
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η πλευρά της τρόικας έχει την αμέριστη πολιτική στήριξη όλων των υπολοίπων εταίρων στο ευρώ. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι οι όποιες διαπραγματεύσεις να φαντάζουν ιδιαίτερα δύσκολες.

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ και real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα