Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις παρελάσεις

«Πινγκ-πονγκ» ανακοινώσεων με «μήλο της έριδος» τις παρελάσεις αυτή τη φορά ξεκίνησε μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Το έναυσμα έδωσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται με αφορμή την 28η Οκτωβρίου: «Στη φετινή επέτειο ο λαός πρέπει να εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ», ενώ σημειώνεται ότι «η μνήμη

της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό».

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι σήμερα «φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης», ενώ «μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που είναι μόνο ο πιο πρόσφατος κρίκος της μακράς αλυσίδας επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, τραμπουκισμών, οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή επιτίθενται στη Δημοκρατία».

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζει «ανιστόρητους και φτηνούς προπαγανδιστές» όσους προβάλλουν την «ψευδεπίγραφη θεωρία των δύο άκρων», ενώ υπογραμμίζει πως «σήμερα, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για Δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό. Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ».

Σ. Κεδίκογλου: Θέλουν να μετατρέψουν σε διαδηλώσεις τις μαθητικές παρελάσεις»

Η απάντηση από τη ΝΔ ήρθε δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου της, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρωτοφανή, εμπρηστική, και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του ελληνικού λαού.

«Ο κ. Τσίπρας, αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς "επαναστατικές" εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να "οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης"», σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θυμίζουμε στον κ. Τσίπρα ότι το 1940 ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κεδίκογλου εμφανίζεται βέβαιος πως ο ελληνικός λαός «θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» και καλεί όλα τα δημοκρατικά κόμματα να «αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Παραληρηματικός ο λόγος του κ. Κεδίκογλου

«Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του», συμπληρώνει το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα