Αποκάλυψη σοκ για την δολοφονία του Κένεντι

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

«Η δολοφονία του Τζον Κένεντι ήταν «μια δουλειά που οργανώθηκε από μέσα» υποστηρίζει πρώην μέλος της ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, όπως γράφει η Βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας της ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, αποφάσισε να αποκαλύψει στον γνωστό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, που πρόσφατα έκανε

ταινία για τη δολοφονία του JFK, πως η εκτέλεση του Κένεντι ήταν «δουλειά εκ των έσω» και πως εκείνος που σκότωσε τον 35ο πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν κάποιος από τους φρουρούς του.

Λίγο πριν πεθάνει από καρκίνο, ο άνδρας αυτός αποφάσισε να εξομολογηθεί στο Στόουν τη δική του εξήγηση της δολοφονίας Κένεντι. Μέχρι τότε, είχε μιλήσει μόνο στον γιο του για τα όσα φέρεται να γνώριζε και να υποστήριζε.

Το πρώην μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Κένεντι, υποστήριξε ότι ο Κένεντι δολοφονήθηκε από άνδρα της ομάδας του και όχι από τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ. Ο Ρον, αυτό είναι το ψεύτικο όνομα που έδωσε στον διάσημο σκηνοθέτη, μετά από διαδοχικές επιστολές, κατάφερε να συναντήσει τον Στόουν, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν επιφυλακτικός απέναντι σε τέτοια σενάρια, καθώς όπως είπε έχουν κυκλοφορήσει πολλά παρόμοια σχετικά με τη δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Στόουν αποκάλυψε ότι αρχικά είχε αρκετές αμφιβολίες για τον «Ρον» οι οποίες όμως διαλύθηκαν γρήγορα. Ως πρώην πεζοναύτης που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, ο 69χρονος σκηνοθέτης πείστηκε από τη στρατιωτική αργκό και από λεπτομέρειες, τις οποίες περιέγραψε «εύλογες» και «πολύ αυθεντικές».

Αποφάσισε να αποκαλύψει την εξομολόγηση του «Ρον» στον Matt Zoller Seitz. «Έφτασε σε εμένα μέσα από μια σειρά περίεργων γραμμάτων που άφηνε σε ταχυδρομικές θυρίδες. λέει ο Στόουν στο βιβλίο, ενώ περιγράφει και μια συνάντησή τους σε ένα ξενοδοχείο στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. «Είπε ότι δεν ήθελε ούτε λεφτά ούτε αναγνώριση. Μου είπε «θέλω να ξέρεις ότι αυτό προέρχεται από τη συνείδησή μου«», λέει ο γνωστός σκηνοθέτης.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο Στόουν περίμενε μέχρι τώρα για να μοιραστεί το μυστικό, είπε «Νομίζω πως μου το αποκάλυψε γιατί με εμπιστεύτηκε και επίσης γιατί τόσο ο πατέρας όσο και ο γιος έχουν πεθάνει εδώ και καιρό. Κανείς δεν είχε ακούσει αυτή την ιστορία, είμαι ο πρώτος» είπε ο Seitz, συγγραφέας του βιβλίου The Oliver Stone Experience που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου από τις εκδόσεις Abrams & Chronicle.

Πηγή: Daily Mail

Το άρθρο Αποκάλυψη σοκ για την δολοφονία του Κένεντι εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα