Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ηλικίας 145 ετών!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

O Mbah Gotho, 145 ετών (!) από την Ινδονησία, διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Μάλιστα, υπάρχει το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης, σύμφωνα με το οποίο ο Gotho ήρθε στη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου του 1870.

Ο Gotho, σε συνέντευξη του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ινδονησίας, δήλωσε πως προετοιμάζεται για τον θάνατό του, εδώ και 25 χρόνια, έχοντας ετοιμάσει ακόμα και τον τάφο του. Παρ’ όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο ηλικιωμένος άντρας έχει δει να φεύγουν από τη ζωή τα δέκα αδέρφια του, οι τέσσερις

γυναίκες του, αλλά και τα παιδιά του.

Ο ίδιος θέλει πολύ να πεθάνει αφού τους τελευταίους 3 μήνες χρειάζεται βοήθεια για να πλυθεί και να φάει. Όταν ρωτήθηκε για το ποιο είναι το ελιξήριο της νεότητας του απάντησε «η υπομονή».

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ως τώρα θεωρούνταν πως ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία απεβίωσε στην ηλικία των 122 ετών.

Αν και πολλοί, κατά καιρούς, ισχυρίζονται ότι έχουν σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, με πρωταγωνιστή τον James Olofintuyi από τη Νιγηρία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι 171 ετών, χωρίς ωστόσο να έχει τα απαραίτητα έγγραφα για να το αποδείξει, ο Ghoto παραμένει επίσημα ο μοναδικός γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Το άρθρο Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ηλικίας 145 ετών! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα