Από τις φυλακές και μέσω… skype κατηύθυνε τη συμμορία του Αρμένιος κακοποιός!

Μέσω skype(!) κατ’ ουσίαν… τηλεδιάσκεψης με τους συνεργούς του, έδινε εντολές μέσα από τις φυλακές Τρικάλων ο Αρμένιος «εγκέφαλος» πολυπλόκαμης συμμορίας, που πουλούσε «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, αλλά και εφοδίαζε με ναρκωτικά συγκρατούμενούς του δωρεάν για να «χαίρει εκτιμήσεως» από όλους! Σε δύο περιπτώσεις εισαγωγής κάνναβης στο σωφρονιστικό κατάστημα, ως συνεργός του κατηγορείται και ένας αστυνομικός, που υπηρετούσε στο Τμήμα μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Στην

ομάδα, με ηγέτη, όπως λέει η Αστυνομία, τον 38χρονο Αρμένιο, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες και εκβίαση, συμμετείχαν 19 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν 16, ενώ 3 βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης (μεταξύ των οποίων και ο 38χρονος «εγκέφαλος»).

Η δράση της σπείρας ξεκινά τον Ιανουάριο του 2015 και αφορούσε στην παροχή «προστασίας» σε τουλάχιστον 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική. Τα περισσότερα καταστήματα ήταν παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από 250 έως και 1.000 ευρώ.

Επίσης, διαπιστώθηκε η «εκβιαστική» είσπραξη χρηματικών ποσών από τα μέλη της οργάνωσης, για λογαριασμό τρίτων ατόμων υπό την μορφή «ενοικιάσεων». Μέρος των χρηματικών ποσών, που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση, διατίθετο για την προμήθεια και εισαγωγή ποσοτήτων κάνναβης στις φυλακές Τρικάλων, όπου ήταν έγκλειστος ο 38χρονος, τις οποίες διέθετε σε άλλους έγκλειστους, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Ο Αστυνομικός του Τμήματος Μεταγωγών έδινε ναρκωτικά σε κρατούμενους

Η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών γινόταν μέσω μεταγόμενων από άλλα καταστήματα κράτησης, που θα κατέληγαν στο κατάστημα, όπου ήταν έγκλειστος ο «αρχηγός», ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, διακριβώθηκε η εμπλοκή του αστυνομικού του Τμήματος Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός διευκόλυνε ενεργά την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας κυρίως κάνναβη σε κρατουμένους, οι οποίοι προορίζονταν για τις φυλακές, όπου κρατείτο ο «εγκέφαλος». Με τη σειρά τους τά παρέδιδαν στον έγκλειστο «εγκέφαλο» του κυκλώματος για περαιτέρω διακίνηση εντός των φυλακών.

Οι συνομιλίες και οι εντολές μέσα από τη φυλακή

Είτε μέσω skype, είτε μέσω κινητών τηλεφώνων τα μέλη της ομάδας, που ήταν στη φυλακή, επικοινωνούσαν με τους ελεύθερους συνεργάτες τους και τούς έδιναν εντολές για διακίνηση ναρκωτικών και ξυλοδαρμούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δύο συνομιλίες που ακολουθούν:

«Ο Ν. είναι φιλαράκος από τα παλιά, μου ζήτησε μία εξυπηρέτηση για ένα ‘’βάψιμο’’ (σωματική βλάβη). Τα ‘’ρούβλια’’ (ευρώ) θα τα πάει στην… .Τακτοποίησέ το όμορφα και ωραία. Πρόσεξε το θέμα με τα ‘’μπλουζάκια’’ (κοκαΐνη), πώς θα έρθουν και πώς θα φύγουν. Έτσι; Σε θέλω απίκο και φρόντισε και το ‘’κονιάκ’’ (καλάσνικοφ). Μην το ξεχάσεις να το πάρεις μαζί!».

Αυτές είναι οι κωδικές ονομασίες, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που δρούσε μέσα από τις φυλακές Τρικάλων, προβαίνοντας σε εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών και παράνομων μεταναστών.

«Κόκκινα σκυλιά»: Αστυνομικοί

«Μπλουζάκια»: Κοκαΐνη

«Πουλιά»: Εκδιδόμενες γυναίκες

«Βάψιμο»: Οι σωματικές βλάβες από «ενοικιαζόμενους» μπράβους για την επίλυση διαφορών

«Αρρωστημένα τηλέφωνα»: Τα τηλέφωνα που υποψιάζονταν ότι τα παρακολουθούσε η αστυνομία

«Ρούβλια»: Ευρώ

«Κονιάκ»: Καλάσνικοφ

«Λεμόνια»: Συσκευασίες ναρκωτικών

«Μαντάν: Όσοι ήταν από την Αρμενία

«Σχολείο»: Αστυνομικές υπηρεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα