Από τα γήπεδα στην Βουλή!

Παλιοί αθλητές και πρωταθλητές αποτελούν για άλλη μια εκλογική αναμέτρηση… κράχτες για τα κόμματα, προκειμένου να «ψήσουν» τον κόσμο να τα ψηφίσει!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Σε μια εποχή όπου η πολιτική έχει απαξιωθεί, αλλά και που τα περισσότερα πολιτικά πρόσωπα δεν νιώθουν άνετα βγαίνοντας από το σπίτι τους, τα κόμματα προσπαθούν με διάφορα… τρικ να πείσουν το εκλογικό σώμα να τα επιλέξει. Αυτά τα τρικ έχουν να κάνουν με τα λαμπερά πρόσωπα. Αυτά που ο ψηφοφόρος τα έχει δει κυρίως από την τηλεόραση και έχει δεθεί μαζί τους.

Τέτοια είναι οι ηθοποιοί, οι δημοσιογράφοι, αλλά πολύ περισσότερο

οι αθλητές. Άνθρωποι που είτε σε ομαδικά, είτε σε ατομικά αθλήματα έχουν πάρει μετάλλια, έχουν σηκώσει κύπελλα και γενικά έχουν διακριθεί. Οι κομματικοί μηχανισμοί θεωρούν ότι σε αυτές τις εκλογές, που θα λειτουργήσει το θυμικό όσο σε καμία προηγούμενη αναμέτρηση, θα είναι πιο εύκολο ο ψηφοφόρος να ψηφίσει έναν πρώην αθλητή, παρά έναν επαγγελματία πολιτικό!

Σε αυτή λοιπόν τη μάχη πολλά γνωστά πρόσωπα από τον μαγικό χώρο του αθλητισμού αποφάσισαν να εκτεθούν και εκλογικά, με την φιλοδοξία να είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο το επόμενο… γήπεδο που θα προσπαθήσουν να διακριθούν. Η «Αττική freepress»… ξεκοκαλίζοντας όλα τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων της ελληνικής επικράτειας, σας παρουσιάζει τα πιο γνωστά ονόματα πρώην αθλητών μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Ο Πύρρος, ο «ξανθός» και τα… χρυσά ακόντια!

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το πιο… βαρύ όνομα είναι αυτό το Πύρρου Δήμα! Τρία χρυσά μετάλλια στην άρση βαρών στους Ολυμπιακούς αγώνες της Βαρκελώνης, της Ατλάντα και του Σίδνεϊ και ένα χάλκινο, που όμως… ήταν χρυσό στις καρδιές όλων των Ελλήνων, στους αγώνες της Αθήνας. Ένας τεράστιος αθλητής, που έκανε τους πάντες να δακρύσουν σε κάποια προσπάθειά του και που με την επιλογή του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ… σήκωσε πολύ συζήτηση!

Στο μακρινό 1982, στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου στο τότε ολοκαίνουριο Ολυμπιακό στάδιο, πρωταγωνίστησε στον ακοντισμό η Άννα Βερούλη. Μια γυναίκα που για πολλά χρόνια ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στο συγκεκριμένο αγώνισμα και που τώρα διεκδικεί την ψήφο μας στην Β΄ περιφέρεια της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ!

Εκεί, στην ίδια περιφέρεια, θα… βρει και την μεγάλη της αντίπαλο στον ακοντισμό. Την Σοφία Σακοράφα. Μια ακόμη σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια και πρωταθλήτρια, που στις προηγούμενες εκλογές εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ, διαγράφτηκε στην ψηφοφορία του πρώτου μνημονίου και πλέον θέλει να ξαναμπεί στην Βουλή με τα… χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ!

Παλιά… καραβάνα της Βουλής λογίζεται πλέον ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς διετέλεσε και Υπουργός για θέματα αθλητισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή. Ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της προπονητικής, ο πολυνίκης τεχνικός στις ομάδες μπάσκετ του Άρη, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, διεκδικεί την ψήφο των φίλων της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης! Στα ίδια… λημέρια με τον Γιάννη Ιωαννίδη (Α΄ Θεσσαλονίκης), αλλά με την σημαία του ΠΑΣΟΚ κάνει και το

Keywords
Τυχαία Θέματα