Αντιμέτωπος με τον εαυτό του…

Του Χρήστου Κούτρα

Όσο και αν κάποιος δε θέλει, κάποια στιγμή στη ζωή ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό και δυστυχώς εκείνη την κρίσιμη ώρα δεν υπάρχει κανένας να μας δώσει βοήθεια. Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, συμβαίνει τώρα με τον πρωθυπουργό. Ο κύριος Τσίπρας υποσχέθηκε πολλά. Ανέβηκε στην εξουσία σαρωτικά. Υπερψηφίστηκε σε τέσσερις εκλογικές διαδικασίας, ευρωεκλογές 2014,

εθνικές εκλογές 2015, δημοψήφισμα 2015, εθνικές εκλογές 2015. Καβάλησε το κύμα του αντιμνημονίου που είχε αφήσει πίσω του ο Αντώνης Σαμαράς και με προτεταμένο το δάχτυλο μοίρασε υποσχέσεις και θέσεις σε όποιον του ζητούσε κάτι. Είχε ανέβει στα τρακτέρ και μιλούσε στους αγρότες που είχαν βγει στους δρόμους, λέγοντάς τους πως έχουν δίκιο σε όλα, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, έδωσε 13η σύνταξη, αυξήσεις και άλλα πολλά. Από όσα υποσχέθηκε όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει τα εντελώς αντίθετα, έχοντας ήδη διαπραγματευτεί, υπογράψει και δεσμεύσει τη χώρα με το δικό του μνημόνιο, το τρίτο μνημόνιο.

Τώρα ζητάει προτάσεις από την αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό, την στιγμή που εκείνος ως αντιπολίτευση δεν είχε καταθέσει ούτε μία, πολεμώντας ό,τι και αν έφερνε προς ψήφιση η τότε κυβέρνηση. Αναρωτιέται γιατί δεν τον συναντούν οι αγρότες. Ίσως γιατί τους έταξε πολλά και τον έκαναν πρωθυπουργό. Παράλληλα, δεν ζητάει συγνώμη από τους πολίτες με τίποτα για όσα έκανε και όσα δεν έκανε. Τώρα, ο κύριος Τσίπρας είναι αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με κανέναν άλλο, όσο και αν ακόμη και τώρα, την ύστατη ώρα, προσπαθεί για ακόμη μία φορά να χωρίσει τον κόσμο σε εκείνους που του κάνουν και εκείνους που δεν του κάνουν. Ίσως έχει φανταστεί μια άλλη χώρα, με πολίτες που συμφωνούν μόνο με εκείνον και μόνο με την κυβέρνησή του, ακόμη και αν τώρα διάφοροι υπουργοί του καθυβρίζουν εκείνους που τους έκαναν υπουργούς . Όμως ο κόσμος πια, έχοντας κουραστεί από 6 χρόνια μνημόνιο, δεν δίνει ευκαιρίες. Δεν αντέχει άλλες παρόλες. Σε εκλέγει και, αν σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν του κάνεις τη δουλειά, σε απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό έχει συμβεί στον κύριο Τσίπρα. Το θέμα είναι να μην το πληρώσει για ακόμη μία φορά η χώρα. Και εκεί φαίνονται οι ηγέτες, οι οποίοι δυστυχώς λείπουν από τη χώρα. «Είναι η χώρα, ανόητε», που θα έλεγε και ο Κλίντον.
Καλή ανάγνωση, καλό Σαββατοκύριακο και καλή μας τύχη…

Keywords
Τυχαία Θέματα