«Βόμβα» στο μπάσκετ! Ποιος πρόεδρος κορυφαίου συλλόγου κατηγορείται για κακούργημα (photo)

Την πιο δύσκολη φάση της ζωής του περνά παράγοντας του ελληνικού μπάσκετ καθώς παραπέμφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για απάτη και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Βάσει του βουλεύματος που εκδόθηκε το ύψος της απάτης φαίνεται ότι ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του dikisports: «Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται

οικονομική οφειλή που φέρονται πως είχαν προς εταιρία εμπορίας αλκοολούχων ποτών που προμήθευε το κατάστημα τους. Όπως έγινε γνωστό, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και ο συνεταίρος του πρότειναν στους προμηθευτές να τους κάνουν συνεταίρους στην επιχείρηση έναντι της οφειλής και με ορισμένα χρήματα ακόμη, προκειμένου να κάνουν ανακαίνιση του καταστήματος, πράγμα που εκείνοι δέχθηκαν. Μόνο που… όπως τον κατηγορούν η ανακαίνιση δεν έγινε ποτέ, αλλά με τα χρήματά τους πλήρωνε υποχρεώσεις άλλων εταιριών του, ενώ στη συνέχεια φέρεται ότι τους ζήτησε άλλες 60 χιλιάδες ευρώ τα οποία ωστόσο δεν του έδωσαν».

Πηγές από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν πως η οικονομική «μαύρη τρύπα» εκείνης της ιστορίας δεν σταματά στα 200.000 ευρώ, αλλά περιλαμβάνει κι άλλες οφειλές προς το δημόσιο, κάτι που όμως μένει να αποδειχθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο Πρέλεβιτς, από τη στιγμή που παραπέμπεται για κακούργημα, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί του προεδρικού θώκου, καθώς αυτό ορίζει η νομολογία του αθλητισμού. Μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση -ευχόμαστε να πάνε όλα καλά- δεν μπορεί να ασχολείται ενεργά με τον ΠΑΟΚ, όπως δεν μπορεί να κατέχει αθλητικά αξιώματα (π.χ. να είναι μέλος του ΕΣΑΚΕ).

Keywords
Τυχαία Θέματα