Άνω-κάτω η Κεντροαριστερά

Είναι αναμφισβήτητα περίοδος έντονων εσωτερικών διεργασιών και ανακατατάξεων στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, καθώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατακερματισμός, αλλά και πως ήρθε η ώρα να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Ως προς το δεύτερο, η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να είναι σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Λυκούδης εμφανίζονται να είναι με το ένα πόδι εκτός. Ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, Σπ. Λυκούδης, μάλιστα εναντιώνεται

στην απόφαση Κουβέλη και της Κεντρικής Επιτροπής για την διεξαγωγή συνεδρίου, ανακοινώνοντας ότι δεν θα παραστεί, ενώ ο κ.Ψαριανός δοκιμάζει τις αντοχές της ηγεσίας δημοσιοποιώντας ότι θα παρακολουθήσει από κοντά το Συνέδριο του «Ποταμιού». Ο Φ. Κουβέλης κάλεσε τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σύγχυση που δημιουργούν με την απόφασή τους να μην εμφανιστούν στο Συνέδριο απειλεί να θολώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα του κόμματος.

Οι «58» επανεμφανίστηκαν. Άσκησαν αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση και όσο για τον προβληματισμό που επικρατεί για το αν η ενωμένη Κεντροαριστερά θα πρέπει να κλείσει το μάτι στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν: «Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος που εμφανίζεται για την “Κεντροαριστερά” μετεκλογικά, είναι ο ετεροκαθορισμός της και πιο συγκεκριμένα η υποβάθμισή της σε μικρό εξάρτημα για τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε από τη ΝΔ, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από τις ευρωεκλογές εκφραζόταν ο φόβος ταύτισης με τη “Δεξιά”, μετά τις εκλογές προβάλλεται εμφατικά η εθελούσια υποταγή στον ΣΥΡΙΖΑ».

Γωνίες αρχίζει να βάζει και το «Ποτάμι». Μάλιστα διαμηνύεται αρμοδίως από στελέχη ότι: «Κάποιους που μπορεί να έχουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη ή ήταν υπουργοί και έχουν ταυτιστεί με τον κυβερνητισμό και τον κρατισμό, δεν τους θέλουμε».

The post Άνω-κάτω η Κεντροαριστερά appeared first on Attikipress.gr Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα