Ανεξάρτητο φεστιβάλ μουσικής και graffiti με διεθνείς συμμετοχές στη Λέσβο

Από τις 25 - 28 Ιουλίου, στην παραλία των Βατερών Λέσβου, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το Beach Street Festival. Ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ μουσικής και graffiti, με διεθνείς συμμετοχές, που θα συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές τέχνες, το ελληνικό καλοκαίρι και την ντόπια

παράδοση!

Η ιδέα

Η βασική ιδέα για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Beach Street Festival», γεννήθηκε με αφορμή την καταγωγή του ντόπιου λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, με σκοπό να αναδείξει τη σύνδεση των λαϊκών τοιχογραφιών του Θεόφιλου με τις μοντέρνες τοιχογραφίες (με την τεχνική του graffiti), καθώς και με άλλες σύγχρονες αστικές τέχνες με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Η απλή ιδέα πήρε μεγαλύτερη έκταση και έγινε ένα διεθνές φεστιβάλ μουσικής και γκράφιτι με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ανοιχτό και δωρεάν σε όλους ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα σαν μια μεγάλη καλοκαιρινή παρέα.

Έτσι, μαζί με τη διασκέδαση, τον ήλιο, τη θάλασσα και τη μουσική, θα πάρει ζωή και χρώμα και ο «εγκαταλελειμμένος γκρι γίγαντας» (το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο) που «κοιμάται» στα Βατερά.

Για να μπορέσουν όλοι να έρθουν, και να διασκεδάσουν μαζί αυτές τις τέσσερις μέρες γκράφιτι και μουσικής, η είσοδος και το κάμπιγκ θα είναι δωρεάν. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι αν δεν οργανωθούμε μόνοι μας και δεν πάρουμε πρωτοβουλίες, τίποτα δεν θα συμβεί από μόνο του, και σίγουρα όχι όπως το ονειρευόμαστε.

Εκτός από graffiti, μουσική, και πάρτι, γύρω από το Beach Street θα συμβαίνουν και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Διαγωνισμός Beach Volley

Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και πάνω στη χρυσή άμμο των Βατερών, τι καλύτερο από ένα παιχνίδι Beach Volley με φίλους; Φτιάξε λοιπόν την ομάδα σου και ξεκίνα άγρια προπόνηση γιατί οι καλύτεροι θα βραβευτούν. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει!

Παραστάσεις Καραγκιόζη

Τα απογεύματα, σε κεντρικό μέρος των Βατερών θα γίνουν παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους.

Προβολές ταινιών

Με θέα τη θάλασσα και κανένα ουζάκι θα παρακολουθήσουμε ταινίες graffiti μετά το μπάνιο και τα events της ημέρας.

Graffiti workshop

Μερικοί από τους writers του φεστιβάλ, θα αναλάβουν να αποκαλύψουν τα μυστικά του graffiti σε όσους είναι λιγάκι φοβητσιάρηδες για να δοκιμάσουν την τύχη τους απευθείας στον τοίχο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τα χρώματα υπό την καθοδήγησή τους.

Mountain Biking

Ξέρεις καλό ποδήλατο και έψαχνες ευκαιρία να αναβαθμιστείς; Το Lesvos MTB μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις ένα πραγματικό off-road animal. Μια ομάδα από έμπειρους mountain ποδηλάτες θα σου μιλήσουν για τον εξοπλισμό και τα μέρη από τα οποία αποτελείται το ποδήλατο βουνού για αρχή, και στη συνέχεια θα αναλάβουν να ξυπνήσουν το κτήνος μέσα σου, με υπευθυνότητα και προσοχή.

Body painting

Αφού θα έχουμε τόσους δημιουργικούς ανθρώπους και γυμνά κορμιά στο Beach Street, γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε? Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ζωγραφίσουν αν θέλεις πάνω στο σώμα σου με ειδικά χρώματα, και θα δώσουν τη δική τους πινελιά στα πάρτι.

GRAFFITI info

Το Graffiti είναι παντού, στο δρόμο, στις στέγες, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, σε τρένα και στο μετρό. Ευανάγνωστα ή όχι, εξαπλώνονται σε όλες τις πόλεις και τις γεμίζουν με χρώμα και ζωή. Αλλά έχετε δει τους δημιουργούς τους σε δράση;

Ενώ το γκράφιτι είναι συχνά μια μυστική και παράνομη υπόθεση, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε graffiti writers σε δράση!

Για τέσσερις ημέρες, το Beach Street φεστιβάλ θα συγκεντρώσει δεκάδες δημιουργούς graffiti, από όλη την Ευρώπη (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία ...) για να ζωγραφίσουν το τεράστιο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας Βατερών.

Είναι μια σπάνια ευκαιρία να παρατηρήσεις γκραφιτάδες, με διαφορετικά στυλ, να δημιουργούν, παίζοντας με τα χρώματα και δημιουργώντας εφέ.

Επιπλέον, αν είσαι γονιός, στο Beach Street Festival μπορείς να δώσεις στα παιδιά σου την ευκαιρία να παίξουν και να δοκιμάσουν γκράφιτι με (ή χωρίς!) τις συμβουλές των γκραφιτάδων που θα είναι εκεί.

Για τους graffiti writers

Αν ενδιαφέρεσαι να βάψεις σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο και παράλληλα να κάνεις τις διακοπές σου σε ένα ειδυλλιακό πανέμορφο μέρος, τη μεγαλύτερη παραλία των Βαλκανίων, σε προσκαλούμε να έρθεις στα Βατερά, στην παρέα μας. Θα υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Το Beach Street Festival θα προσπαθήσει να παρέχει δωρεάν σπρέι σε όσο το δυνατόν περισσότερους writers, ανάλογα με τη γενναιοδωρία των χορηγών και το πλήθος των συμμετεχόντων. Είναι πολύ πιθανό να μην έχουν όλοι free cans.

Γι’ αυτό θα υπάρχει κιόσκι που θα πουλάει Kobra spray με 2.70 ευρώ… http://www.beachstreetfestival.gr/el/camping

http://www.beachstreetfestival.gr/el/graffiti

Keywords
Τυχαία Θέματα