Παρέμβαση… κατανόησης Ομπάμα για τις αντιδράσεις στην αθώωση Ζίμερμαν

Σε μια απρόσμενη, συμβολική αλλά και ανούσια εν τέλει παρέμβαση ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα επιχείρησε να κατευνάσει το μεγάλο κύμα αντιδράσεων, οργής και απογοήτευσης που πυροδότησε η αθώωση του εθελοντή φύλακα γειτονιάς Τζορτζ Ζίμερμαν, για το φόνο του νεαρού άοπλου Αφροαμερικανού Τρέιβον Μάρτιν στη Φλόριντα το 2012.

Η υπόθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τα πολιτικά δικαιώματα και τα εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της

χώρας, αλλά σπάνια θίγει άμεσα το ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η αφροαμερικανική κοινότητα βλέπει το θέμα μέσα από τις εμπειρίες της και από μια ιστορία που δεν εξαφανίζεται», είπε.

Ο Ομπάμα εξήρε «την απίστευτη αξιοπρέπεια’ που επιδεικνύουν οι γονείς του Τρέηβον Μάρτιον, αν και αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες ως προς τη νομική πτυχή της υπόθεσης.

Τόνισε, ωστόσο, πως οι Αφροαμερικανοί συχνά τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης απ' το νόμο και κάλεσε την Αμερική σε ενδοσκόπηση και τους αξιωματούχους σ' ολόκληρη τη χώρα να αναλάβουν δράση ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Ομπάμα επεσήμανε πως οι φυλετικές σχέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα βελτιώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Κι ανέφερε ως παράδειγμα (όχι και το πιο πετυχημένο) τις σχέσεις που έχουν οι κόρες του με τους φίλους τους.

Ίσως το ότι είναι κόρες σας κύριε πρόεδρε και η περιοχή που μένετε, λέει κάτι;

Keywords
Τυχαία Θέματα