Ανατροπές μόνο στην… ηγεσία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του πρωταθλήματος της Super League και η ανατροπή και που έγινε μόνο στην ΕΠΟ

Έτος πρωτοφανών ανατροπών είναι το 2016, που σε λίγο ολοκληρώνεται, για το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η οποία τέθηκε και στο λαοφιλέστερο άθλημα σε διεθνή επιτροπεία. Αυτό, ωστόσο,

δεν έδειξε ν’ αλλάζει και πολλά στην αγωνιστική εικόνα των ομάδων, η οποία ήταν μία από τα ίδια εντός των γηπέδων, με τάσεις προς τα… κάτω για τους συνήθεις πρωταγωνιστές, με νέους «παίκτες» να προσπαθούν να αναδειχθούν ή να αναβιώσουν στο νέο περιβάλλον, αλλά με τον χειρότερο από πέρσι Ολυμπιακό να παραμένει πρώτος και πρωταγωνιστής σε όλα τα εγχώρια επίπεδα.

Η FIFA, οι θεσμοί του ποδοσφαίρου δηλαδή, ανέλαβαν τα ηνία διοίκησής του σε μία πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα εξέλιξη, με την ελληνική κυβέρνηση αυτή τη φορά να κάνει την κίνηση ματ και να είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τη διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με το παρελθόν που όλες οι κυβερνήσεις ερχόντουσαν σε ρήξη με τη FIFA. Στην ΕΠΟ διορίστηκε προσωρινή διοίκηση από τη FIFA, με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία, με στόχο να οδηγήσει την ομοσπονδία σε εκλογές στα τέλη Μαΐου 2017.

Αυτά συνέβησαν εξωαγωνιστικά, όπου μόνο εκεί υπήρξαν ανατροπές, διότι εντός των αγωνιστικών χώρων λίγα έχουν αλλάξει. Τα διαιτητικά λάθη παρέμειναν, ο Ολυμπιακός παρότι άλλαξε τρεις προπονητές και δεν έχει σχέση με την ομάδα των περασμένων ετών παραμένει στην κορυφή και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ψάχνονται. Αρνητικό ξεκίνημα και για τους τρεις, αρνητικά βρίσκει το τέλος του 2016 και τους τρεις, με τον Παναθηναϊκό να είναι την καλύτερη θέση απ’ όλους και τον ΠΑΟΚ στη χειρότερη.

To τέλος του 2016, με τον πρώτο γύρο βεβαίως να βρίσκεται ακόμη στα μισά του λόγω της αναβολής κάποιων αγωνιστικών (τρεις στις 13), βρίσκει τον Ολυμπιακό να προηγείται με επτά βαθμούς του Παναθηναϊκού που κάνει νέο ξεκίνημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο του και να ντεμπουτάρει με νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τρίτος στη βαθμολογία, η έκπληξη έως τώρα ΠΑΣ Γιάννενα που με τον Γιάννη Πετράκη για δεύτερη σεζόν ανεβαίνει αργά, αλλά σταθερά. Μαζί του στην τρίτη θέση και ο Ατρόμητος, που από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2016 άλλαξε προπονητή και τη θέση του Τραϊανού Δέλλα πήρε ο Γιώργος Κορακάκης, αρχικά ως μόνιμος και στη συνέχεια ως υπηρεσιακός προπονητής.

Θετική έκπληξη έως τώρα η Ξάνθη που είναι στην τέταρτη θέση. Αρνητική ο ΠΑΟΚ που ξεκίνησε το πρωτάθλημα κουβαλώντας και την αρνητική βαθμολογία των -3 βαθμών από περσινή τιμωρία, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των φίλων του για μια διαφορετική πορεία εφέτος, που θα έδειχνε τάσεις πρωταθλητισμού, τουλάχιστον έως τώρα. Μετά, μάλιστα από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος κατρακύλησε στην 11η θέση της βαθμολογίας.

Ο Πανιώνιος με την ίδια συνταγή των νέων παικτών παραμένει αξιόπιστος και ανταγωνιστικός, όπως και ο Παναιτωλικός, ενώ στις αρνητικές εκπλήξεις του πρωταθλήματος συμπεριλαμβάνεται και ο Αστέρας Τρίπολης με τον Πλατανιά, που είχαν συνηθίσει διαφορετικά τους φιλάθλους. Κέρκυρα και Λεβαδειακός στα συνήθη στάνταρ τους βρίσκονται εντός στόχων κάπου στη μέση της βαθμολογίας, ενώ η Λάρισα που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία μετά τα όσα έγιναν με την αποπομπή του προπονητή της Άγγελου Αναστασιάδη και των συνεργατών του και με νέο τεχνικό τον Σάκη Τσιώλη είναι ακόμη βυθισμένη στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας μαζί με τις Βέροια και Ηρακλή, που πληρώνουν τα οικονομικά τους προβλήματα και που με την έως τώρα εικόνα τους δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Το άρθρο Ανατροπές μόνο στην… ηγεσία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα