Ακατάλληλα για ανηλίκους τα ενεργειακά ποτά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cardiff της Ουαλίας παρατήρησαν με πρόσφατη μελέτη τους ότι το 89% των παιδιών ηλικίας 12 έως 14 ετών είχαν πιει ενεργειακά ποτά έστω και μια φορά ενώ το 68%, κατανάλωνε τέτοιο ποτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση ούτε τα παιδιά, ούτε όμως και οι γονείς, γνώριζαν ότι τα ενεργειακά ποτά δεν είναι κατάλληλα για ανήλικους.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 160 παιδιά από τέσσερα σχολεία της Νότιας Ουαλίας και διενεργήθηκε από την Οδοντιατρική Σχολή του παραπάνω Πανεπιστημίου διαπιστώθηκε επίσης ότι τα παιδιά έλκονται από τα ενεργειακά ποτά, λόγω της γλυκιάς γεύσης τους, της χαμηλής τιμής και τη εύκολης διαθεσιμότητας τους.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το ¼ των παιδιών απάντησε ότι αγόρασε τέτοια ποτά σε κέντρα αναψυχής.

Σ’ αυτό το πλαίσιο το Τμήμα Αθλητισμού και Ιατρικής Άσκησης (FSEM) κάνει έκκληση για αυστηρότερες ρυθμίσεις γύρω από την προώθηση των αθλητικών ποτών στα παιδιά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος FSEM, Paul Jackson τα αθλητικά ποτά προορίζονται για τους αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα αντοχής και σε έντονες ασκήσεις και δραστηριότητες, ενώ συμπλήρωσε ότι συνδέονται με τη φθορά των δοντιών και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με την εισήγηση της FSEM για την οδοντιατρική και υγειονομική πρόληψη.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι το νερό ή το γάλα επαρκούν για να ενυδατωθεί και να πάρει την απαραίτητη ενέργεια ένα παιδί.

Το άρθρο Ακατάλληλα για ανηλίκους τα ενεργειακά ποτά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα