Βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο εκτόξευσε η Β. Κορέα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου, που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε γύρω στις 11:30 πμ ώρα Σεούλ (05:30 ώρα Ελλάδος) στη θάλασσα ανατολικά της κορεατικής χερσονήσου.

Σε νέα

ανακοίνωσή του ο στρατός της Νότιας Κορέας, αναφέρει ότι η δοκιμή της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας απέτυχε από τα πρώτα στάδια.

Η δοκιμή του πυραύλου αυτού γίνεται μερικές ημέρες μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες είχαν στόχο και τον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τη δοκιμή καταδίκασε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε,υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί μια «σαφή πρόκληση στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». «Θα πρέπει να καταδικάσουμε απερίφραστα την εκτόξευση σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα» ανέφερε ο Άμπε, προσθέτοντας ότι η ενέργεια αυτή της Β. Κορέας δεν έχει κάποιον σοβαρό αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας.

Τη δοκιμή καταδίκασε και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι συνιστά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Καλούμε τη Βόρεια Κορέα να μην προβαίνει σε ενέργειες που εγείρουν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή και να επικεντρωθεί αντ’αυτού στο να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την εκπλήρωση των διεθνών της δεσμεύσεων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το άρθρο Βαλλιστικό πύραυλο από υποβρύχιο εκτόξευσε η Β. Κορέα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα